Echografie inzetten bij fysiotherapie

0
3
blog placeholder

Het wordt samen met shockwave therapie ingezet. Personen die geneeskundige beroepen uitoefenen, zullen de techniek gebruiken. Echografie wordt onder meer ingezet in klinieken van verloskundigen, gynaecologen en cardiologen. Tegenwoordig gebruiken sommige fysiotherapeuten het ook om de oorzaak van een klacht te kunnen achterhalen.
 
De frequentie van het geluid van de golven is zeer hoog, wat betekent dat mensen dit niet kunnen horen. De term die hiervoor wordt gebruikt, is ultrageluid. Met behulp van een transducent is het mogelijk om echografie uit te voeren. Het is een apparaat dat tegen de huid wordt aangedrukt. Om het proces te laten werken, wordt er ook een laagje gel op de huid aangebracht.
 
Inzet bij fysiotherapie
Echografie wordt door een fysiotherapeut ingezet om afwijkingen te ontdekken. Niet elke klacht is met het blote oog te achterhalen en deze technologie biedt een goede uitkomst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om kalkafzetting, peesontstekingen en afgescheurde spieren te vinden. Omdat de locatie van de klacht wordt gevonden, is het makkelijker om het probleem te behandelen.

 
Er zijn echter nog maar weinig fysiopraktijken die deze technologie toepassen. Medifit Fysiotherapie Breda is een van de weinige praktijken in Brabant die echografie uitvoert. Patiënten worden tijdens het onderzoek gescreend maar er wordt ook een functieonderzoek gedaan. Dit onderzoek bestaat uit meerdere testen die aantonen hoe fit en gezond het lichaam is.
 
Uiteindelijk wordt er een behandelplan opgesteld die de aandoening zal verhelpen. Door deze stappen goed uit te voeren, hebben klanten eerder profijt. Hoe sneller de oorzaak van hun klacht gevonden wordt, hoe sneller een effectieve behandeling uitgevoerd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here