Dru Yoga

0
9
blog placeholder

Hoewel sommige mensen yoga zien als een sport, is yoga eigenlijk een filosofie. In zijn oorspronkelijke uitoefening gaat het om meer dan alleen de puur fysieke aspecten, als kracht, gezondheid, souplesse en welbevinden en is het een zoektocht naar de vereniging van energieën binnen in de mens. Hoe dit gerealiseerd wordt kan op allerlei manieren, vandaar ook dat er ontelbare yogamethoden zijn. De vorm die zich richt op de energie die vanuit het hart komt, is de zogenaamde Dru yoga. Bij deze methode wordt gewerkt vanuit een innerlijk concentratiepunt, een punt van rust. 

Zachte bewegingen

Dru Yoga werkt met series oefeningen die bestaan uit met name zachte bewegingen in de vorm van draaiingen, strekoefeningen en buigingen die zorgen dat de spanning uit gewrichten en spieren wegstroomt. De kalme bewegingen van dru yoga roepen weinig weerstand op en maken het derhalve gemakkelijker om te ontspannen. Dit wordt vaak ondersteund door visualisaties en rustgevende muziek. 

5 Stadia van Dru yoga

Een sessie Dru kan worden opgedeeld in vijf stadia: het begint met de activatie, waarbij het lichaam los wordt gemaakt en opgewarmd. Daarna volgt het belangrijkste deel van Dru, de Energy Block Release, dit is een serie van oefeningen die bedoeld is om emotionele blokkades op te heffen. Vervolgens nog wat algemenere oefeningen, de zogenaamde asana’s. Daarna volgt ontspanning en de sessie eindigt met wat meditatie. 

Emoties controleren

De dru-methode helpt om emoties beter te kunnen controleren, waardoor men zich daar niet door laat afleiden. Op deze manier is het gemakkelijker te blijven focussen op levensdoelen en krijgt men een positievere kijk op de wereld. Men wordt milder voor zichzelf en daarmee ook voor anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here