De symptomen van longontsteking

0
4
blog placeholder

Maar er zijn  ook vormen die levensbedreigend kunnen zijn. Het is erg belangrijk om bij herkenning van de symptomen direct een huisarts te raadplegen. Op deze manier kan de ernst worden bepaald en kan direct gestart worden met de medicatie en/of behandeling.

Wanneer treedt longontsteking op?
Longontsteking kan op verschillende momenten optreden, door verschillende oorzaken. Wanneer er bijvoorbeeld irriterende stoffen ingeademd worden, kan er al snel een longontsteking optreden. Denk bijvoorbeeld aan chemicaliën of bepaalde vloeistoffen. De symptomen van longontsteking zullen dan snel op treden. Wat gebeurd er precies bij een infectie aan de longen? De luchtzakken die zich bevinden in de longen zullen zich vullen met vloeistof of pus. Dit heeft direct effect op de toevoer van zuurstof door het bloed, aangezien de longen minder goed hun werk kunnen doen.

Diagnose van longontsteking
Doorgaans kan de diagnose van longontsteking erg snel worden gesteld. Bij uw huisarts vindt er in eerste instantie een lichamelijk onderzoek plaats, waarbij er wordt gekeken naar de medische achtergrond. Wanneer er sprake is van een zware (soms piepende) ademhaling, kan er al snel het vermoeden van een longontsteking optreden. Daarnaast kunnen er in de longen krakende signalen worden waargenomen.

Longontsteking kan goed behandeld worden
Wanneer een longontsteking behandeld wordt, wordt er voor de behandeling een afweging gemaakt in de aard van de longontsteking. Daarnaast is ook het type van de ontsteking van groot belang. Waar in het ene geval een behandeling kan plaatsvinden met antibiotica, dient in het andere geval alleen veel rust gepakt te worden. Voor een voorspoedig herstel kan dit al snel voldoende zijn.

Herkent u de symptomen van longontsteking? Neem dan direct contact op met uw huisarts. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker een eventuele behandeling kan zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here