De huisstofmijt, wat kun je doen?

0
5
blog placeholder

Huisstofmijt
Het zijn kleine beestjes en met het blote oog zullen we ze niet tegen komen. Echter kunnen er al meer als een miljoen in je bed rond kruipen zonder dat je er ook maar iets van door hebt. Huisstofmijt voedt zich met onze huidschilfers. Veel mensen worden er helemaal gek van, van het idee dat er zoveel beestjes bij hun in bed zitten terwijl ze ze niet zien. Wanneer mensen er aan denken krijgen ze spontaan een schoonmaak kick.

Het huis schoon houden is inderdaad heel belangrijk. Bijvoorbeeld je kussens en beddengoed wassen. Hier bevinden de beestjes zich vaak. Ook zitten ze op onze matrassen, ons meubilair, tapijt en soms op beschimmelde muren. Het is dus verstandig om je beddengoed regelmatig te wassen. Dit kun je het beste doen op minimaal 60 graden. Deze temperatuur is te hoog voor de beestjes waardoor ze de wasbeurt niet zullen overleven. En maar goed ook.

Allergie
Wanneer mensen denken aan huisstofmijt, en horen dat er miljoenen in een huis rond dwarrelen zien ze vaak de ernst niet in. Gedachten zijn: ze zitten er blijkbaar altijd al, en er is me nog nooit iets overkomen dus waarom nu wel. Een logische gedachten uiteraard. Want de beestjes zijn er inderdaad altijd. In eerste instantie zou je denken dat ze geen gevaar zijn voor de mens. De uitwerpselen en de vervellingshuidjes die huisstofmijt achter laat kan echter wel voor problemen veroorzaken. Gezondheidsklachten. Een voorbeeld hiervan is een allergische reactie zoals astma. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 10% van de bevolking last heeft van een huisstofmijtallergie. 

Als je vage gezondheidsklachten hebt dan moet je kijken of het misschien te maken heeft met de huisstofmijt. Mogelijk dat je gezondheidsklachten een gevolg zijn veel stof en dus de huisstofmijt in je huis. Informeer bij een huisarts of dit mogelijk een oorzaak is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here