De behandeling van een nekhernia

0
14
blog placeholder

Een nekhernia behandeling kan verschillen. Soms is de schade dermate erntig dat er een operatie plaats moet vinden. Soms zijn meerdere operaties zelfs nodig omdat de klachten aanhouden. Nekhernia klachten kunnen erg langdurig aanhouden.

De oorzaak van een nekhernia is soms ook lastig te vinden. Sommige mensen krijgen een hernia naar aanleiding van een ongeluk of een kwetsuur op andere wijze. Dit zijn gevallen die vaak wel goed te herkennen zijn waardoor een arts gelijk een goede behandeling in kan zetten.

In veel gevallen is een nekhernia heel lastig te herkennen. De pijn hoeft namelijk niet per se in de nek te zitten, maar kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. Heeft u bijvoorbeeld wel eens last van uw arm? Dan bestaat er de kans dat de oorzaak van deze klachten niet in de arm zitten, maar in uw nek. In dat soort gevallen is het moeilijk om een nekhernia te herkennen, voor uzelf en voor een dokter.

Nekhernia klachten ontstaan ook veel op de werkvloer. Doordat mensen tijdens het werk een verkeerde positie aanhouden, bijvoorbeeld bij langdurig computergebruik, kan een nekhernia optreden. De nekspieren worden te lang verkeerd belast en hierdoor ontstaan de klachten. Het is vaak een aandoening die acuut optreedt, net zoals een klaplong bijvoorbeeld.

In veel gevallen is een operatie bij een nekhernia niet nodig, maar kunnen de klachten behandeld worden met medicijnen en fyiotherapie. Het is aan te raden om niet te lang door te blijven lopen met klachten waarvan u vermoed dat het een nekhernia kan zijn. Meestal worden de klachten in eerste instantie afgedaan als spierpijn, maar als de pijn aan blijft houden is er toch echt meer aan de hand. Neem contact op met een arts en vertel duidelijk en uitvoerig waar u last van heeft. Op die manier kan een arts zo snel mogelijk een goede diagnose stellen en de behandeling kan dan in gang gezet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here