Crashdieten, wel of niet aan beginnen

0
16
blog placeholder

Crashdieten

Wat is een crashdieet

Een crashdieet is dus een dieet dat puut gefocust is op gewichtsverlies. Om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen doet een crashdieet hiervoor grote concessies. Deze concessies betreffen de gezondheid maar ook ook sociale contacten en het humeur. Een crashdieet zal al deze dingen beinvloeden doordat ‘snel afvallen’ tijdens een crashdieet de prioriteit heeft.
Een crashdieet heeft als kenmerk dat het een essentieel voedingselement wegneem of de totale inname van voedsel drastisch verminderd.

Voorbeelden van crashdieten

Bekende crashdieten zijn het ziekenhuisdieet, het soepdieet, het tien dagen dieet en het hollywood dieet.
Er zijn nog vele andere dieten, de essentie bij de meeste echter hetzelfde.

Voordelen van crashdieten

Het voordeel van een crashdieet is gewichtsverlies. Dit gewichtsverlies is de grootste reden om een dergelijk dieet te volgen. Ook het feit dat er eindelijk actie wordt ondernomen kan heel gerustellend voelen. Een laatste voordeel kan de duidelijkheid van het dieet zijn, een vast eetregime kan rust geven.

Nadelen van een crashdieet

Crashdieten hebben zeer veel nadelen. Er kan een lichamelijke reactie komen op de periode van gebrekkige voeding. Het lichaam kan zich gaan aanpassen aan het weinige voedsel. Wanneer er na de dieet periode weer normaal wordt gegeten zal het lichaam alle energie proberen op te slaan tervoorbereiding op een nieuwe periode van schaarste. Dit opslaan gebeurt in de vorm van vet.
Ook het voortdurend met voedsel bezig zijn tijdens een crashdieet kan invloed hebben op de psyche. Het niet eten kan de totale dag gaan overheersen.

Crashdieten lijken een makkelijke oplossing, de nadelen zijn echter zo groot dat het de vraag is of de voordelen hier tegenop kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here