Consultatiebureau

0
10
blog placeholder

Je hebt verschillende soorten consultatiebureaus. Binnen de jeugdgezondheidszorg wordt dit gefinancierd binnen de gemeente. De consultatiebureau is dus meestal helemaal gratis. Het is vooral bedoeld om ziektes te voorkomen bij kinderen. Je hebt vaste bezoekdagen voor het bezoeken van de consultatiebureau. Hier vind je een schema:

1e bezoek: 4 weken
2e bezoek: 8 weken
3e bezoek: 3 maanden
4e bezoek: 4 maanden
5e bezoek: 6 maanden
6e bezoek: 7,5 maanden
7e bezoek: 9 maanden
8e bezoek: 11 maanden
9e bezoek: 14 maanden
10e bezoek: 18 maanden
11e bezoek: 2 jaar
12e bezoek: 3 jaar
13e bezoek: 3 jaar en 9 maanden

Naast deze vaste tijden die er zijn kun je zelf ook een afspraak maken bij een consultatiebureau. BIj de meeste consulatiebureau’s kun je op vaste momenten terecht die ze zelf hebben ingepland. We verzoeken je daarom die zelf even te bellen.

Het kind laten vaccineren is niet verplicht. Het is volledig vrijwillig en afhankelijk van de ouders.

Zoals eerder vermeld is het consultatiebureau niet alleen bestemd voor babies en kinderen. Integendeel zelf. Het consultatiebureau is eigenlijk bedoeld voor andere omstandigheden, zoals seksualiteit en homoseksualiteit.

Consultatiebureau buitenland:
Ook in het buitenland bestaan er soort van consultatiebureaus. In België bijvoorbeeld hebben ze een soort van consultatiebureau dat ‘Kind en gezin’ heet. Je kunt je kind daar op korte termijn aan toe vertrouwen en dus zelf helemaal niets met het kind hoeft te doen. Lees voor meer informatie over dit fenomeen op consultatiebureau.info.

Consultatiebureau voor ouderen:
Ook voor ouderen zijn er consultatiebureaus. Alleen is het nu zo dat er steeds meer van verdwijnen. Dit komt voornamelijk omdat gemeenten geen geld meer willen subsideren voor de ouderdomsconsultatiebureaus, terwijl er voor de jeugdconsultatieburea wel veel geld wordt besteedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here