Buikgriep, een onschuldige, maar vervelende ziekte

0
28
blog placeholder

Wat is de buikgriep precies?

 
Buikgriep is een ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën die in de darmen terechtkomen. Deze bacteriën zorgen voor de onaangename symptomen die gepaard gaan met buikgriep en kunnen er voor zorgen dat zowel volwassenen als kinderen tijdelijk niet in staat zijn om hun dagelijkse taken naar behoren uit te voeren. De buikgriep heeft dus eigenlijk niets te maken met de gewone griep. Mensen die last hebben van buikgriep hebben dan ook over het algemeen geen koorts, een symptoom dat wel steeds aanwezig is bij mensen die last hebben van de gewone griep. Het feit dat buikgriep door bacteriën wordt veroorzaakt bemoeilijkt uiteraard de genezing. Het is niet mogelijk om medicijnen tegen de buikgriep in te nemen en alleen voldoende rusten kan er voor zorgen dat de ziekte zo snel mogelijk overgaat.
 

Medicijnen tegen buikgriep

 
Zoals eerder in dit artikel reeds gesteld zijn er tot op vandaag geen medicijnen op de markt terug te vinden die het mogelijk maken om de buikgriep tegen te gaan of te genezen. Wel is het zo dat er verschillende middelen op de markt terug te vinden zijn die de symptomen van buikgriep kunnen beperken. Bekende medicijnen op dit vlak zijn bijvoorbeeld Buscopan en Imodium. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze medicijnen de buikgriep niet verhelpen, maar gewoon de symptomen buikgriep onderdrukken. Door het innemen van dergelijke medicijnen voelt de persoon met buikgriep zich wel een stuk beter waardoor het ook eenvoudiger wordt om goed te rusten. Goed rusten wanneer u om de vijf minuten naar het toilet moet is er immers vaak niet bij.
 

Hoe buikgriep voorkomen?

Omdat de buikgriep zo’n vervelende ziekte is stellen veel mensen zich doorgaans de vraag of het mogelijks is om buikgriep te voorkomen. Uiteraard is dat het geval, al valt het risico op buikgriep nooit honderd procent uit te sluiten. Buikgriep voorkomen doet u in eerste instantie vooral door rekening te houden met een zo optimaal mogelijke hygiëne. Vooral tijdens een vakantie naar één of ander ver gelegen vakantieland is het zeker en vast aan te raden om te zorgen voor een zo goed mogelijke hygiëne. Probeer voldoende vaak uw handen te wassen, drink bij voorkeur flessenwater op uw vakantiebestemming en zorg er voor dat u na een toiletbezoek uw handen niet besmet met bacteriën, bijvoorbeeld door de deurknop van het toilet vast te nemen. Voor de buikgriep geldt in ieder geval dat voorkomen veel beter is dan genezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here