Blaasontsteking wat doe je er aan?

0
7
blog placeholder

Blaasontsteking

De mens heeft de volgende organen die allemaal een rol spelen bij een eventuele blaasontsteking. Nieren, urineleiders, blaas en urethra. Deze organen spelen dus allemaal een rol bij het verwijderen van afvalstoffen uit het menselijk lichaam. De nieren, gelegen aan de achterkant van de bovenbuik – filteren afvalstoffen uit het bloed en veranderen de samenstelling van tal van stoffen in het lichaam aan. De urineleiders zijn smalle buisjes die de urine van de nieren naar de blaas vervoeren, alwaar het zal worden opgeslagen, tot de urine het lichaam via de plasbuis verlaat tijdens het plassen.

 

Een urineblaasontsteking is een geregeld optredend probleem dat vooral voorkomt bij vrouwen en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Een blaasontsteking meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Symptomen en oorzaken
De symptomen van een blaasontsteking zijn een sterke aandrang tot plassen waarbij zeer vaak kleine beetjes worden geplast. De urine kan een troebele kleur hebben en een sterke geur hebben.

Blaasontsteking wordt in het grootste aantal van de gevallen veroorzaakt door een bacteriële infectie. De bacterie E-coli is de voornaamste verwekker bij een blaasontsteking.

Risico’s , diagnose en behandeling
Vrouwen hebben de grootste kans op infecties van de blaas.

De diagnose van een blaasontsteking wordt gesteld door middel van een onderzoek van de urine. Een eenvoudige test kan een infectie aantonen.De behandeling van blaasontsteking is afhankelijk van de oorzaak. Bij een bacteriële infectie worden veelaal antibiotica voorgeschreven.

Preventie
De kans op een blaasontsteking kan verminderd worden door de volgende zaken:

   

  • veel drinken
  • vaak plassen
  • douchen ipv een bad nemen
  • cranberrysap drinken

Ook kan een blaasontsteking veranderen in een nierbekkenontsteking. De oorzaak van een nierbekkenontsteking kan een slecht behandelde blaasontsteking zijn.

Succes bij het voorkomen en genezen van een blaasontsteking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here