3 Tips: Vermoeiheid Tegen Gaan

0
19
blog placeholder

Hier zijn een 3 tal tips die jou moeten helpen om je vermoeidheid te bestrijden.

De eerste tips is eet verstandig

Er zijn twee type voedingsmiddelen, voedsel dat snel voor veel energie zorgt. En voedsel waarbij de energie over een langere periode wordt verbrand. Dat is het voedsel die je moe eten wanneer jij je vaak vermoeid voelt.

Als je voedsel neemt die veel zetmeel en vezels bevatten. Geef jij je lichaam voldoende energie om daar een paar uur gebruik van te maken. Je moet dan denken aan maïs, gerst, zuivelproducten en groenten. Deze scoren hoog op de zogenaamde glycemische index.

Voedsel dat laag scoort op de glycemische index, deze geven je kortstondig veel energie. Een negatief effect hiervan is de dip die je krijgt, waardoor jij je extra moe voelt.

Bij dit type voedel moet je denken aan, candybars, koekjes en frisdrank. Zorg dus dat je goed eet. Een extra tip is om meerdere gezonde tussendoortjes te eten dat te veel tijd tussen de grotere maaltijden te laten. Dan blijft je lichaam in constante energie.

De tweede tip is, drink water

Heb jij een drukke dag? Drink dan minimaal 2 liter water. 2 liter? Dat lijkt misschien veel, maar het is makkelijk te doen.

Want alleen water drinken lijkt saai, maar ook thee en limonade vallen eronder. Of wat dacht je van een fruitsap. Die bestaat ook voor het grootste deel uit water.

Neutraliseer het effect van voldoende water drinken niet door ook door te blijven gaan met allemaal cafeïnehoudende. Ik weet dat een tijdelijke energie boost geeft en je zo het idee krijgt dat jij je oververmoeidheid de baas bent. Allen voor de lange termijn is dit geen verstandige keuze.

De derde tip; rust momenten op kantoor

Uren achter het bureau maakt je lichaam stijf, loop even een rondje, ga naar de w.c. of pak zo nu en dan een glas water. Dit is ook zeker aan te raden als je veel met een pc werkt.

Je hoofd kan vermoeid raken als je lang naar het beeldscherm kijkt. Door even weg te zijn van de monitor, geef jij je ogen en hersenen wat rust.

Misschien werk je in een wat verouderd kantoorpand, die niet zo’n goede ventilatie heeft. Dit kan ook een reden zijn voor je vermoeidheid, ga even naar buiten voor wat frisse lucht. Ook al werk je midden in de stad, de verhouding O2 en CO2 is waarschijnlijk beter.

Hopelijk helpen deze tips jou ook om meer energie te krijgen en je minder vermoeid te voelen. Voor meer info ga naar oververmoeidheid.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here