2 Dingen die voor meer energie zorgen

0
21
blog placeholder

Dit klinkt misschien een beetje zweverig maar die energie ben jij. Jij kan voor je eigen energie zorgen mits jij de juiste dingen doet! Je gedachtes, gedrag doen en laten zorgen ervoor dat jij ergens energie van krijgt of er door vermoeid raakt.

Energie komt van binnenuit: Je voeding

Energie komt uit het diepst van je cellen, dat is echt zo. Op een zeer fysiek niveau, wordt de energie opgeslagen in je lichaam als je “reserves” ook wel beter bekend als vet. Vet is geeft ook de meeste energie. Iedereen heeft wel een beetje vet maak er dan ook gebruik van, laat die energie vrijkomen.

Dit doe je door je voorraad aan te breken, dit kan je helaas niet bewust sturen maar door het eten van de juiste voeding zoals fruit, groenten, goede koolhydraten en magere eiwitten. Zal dat voorraadje worden aangebroken en wek jij je eigen energie van binnenuit op.

Het is geen geheim dat het eten van junkfood niet is een zeer goede lange termijn oplossing voor het creëren van meer energie. Dus laat dat niet de basis zijn voor je voeding.

Energie en emoties: Motivatie

We slaan mentale energie op in de vorm van emoties. Merk eens op hoe een bepaalde actie voor een emotie zorgt, wanneer het een juiste emotie is krijg je energie. Is het een negatieve emotie dan kost het je energie.

Vermoeidheid kan komen omdat je te veel negatieve emoties voelt. Of onbewust een sfeer opwekt die slecht, saai of demotiverend is.

Wanneer jij juist in een sfeer komt van avontuur, spanning, en plezier. Dan wek je emoties die je energie geven, je wordt blij enthousiast etc.

Wil jij meer energie of je eigenlijk energieker voelen, dan moet je positieve emoties ervaren en creëren. Dat doe jij door je acties en denkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here