Zorgverzekeraar kiezen

0
7
blog placeholder

Af en toe zie je door de bomen het bos niet meer met al die zorgverzekeraars waaruit je de keuze hebt. Je kunt er dan ook gemakkelijk van in de war raken als je probeert om deze zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, want waar moet je nou beginnen?

Stel je prioriteit

Het stellen van prioriteiten is belangrijk, zowel in het leven als ook bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar. Als je een goede dekking als prioriteit hebt is de premie daar dus ondergeschikt aan. Natuurlijk hou je de premie wel met een schuin oog in de gaten, maar het belangrijkste is wel dat je uiteindelijk voor jezelf een zorgverzekeraar met een goede dekking weet te kiezen. Let je alleen op de premie van de zorgverzekering, dan kun je wel eens van een koude kermis thuis komen, omdat de dekking dan niet overeen komt met wat je echt nodig hebt. Zo zul je dus nog altijd een hoop geld voor je zorgverzekering betalen.
Als je alleen een basisverzekering neemt kan je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Wat de basisverzekering vergoed is bepaalt door de overheid en iedereen heeft er recht op. Sterker nog, het is verplicht voor iedere Nederlander om minimaal een basisverzekering af te nemen. Wist je overigens dat als jij je eigen risico verhoogt, de zorgpremie lager is. Je loopt daarmee wel meer risico op hogere zorgkosten voor als er iets gebeurd.

Waar begin je met vergelijken?

Wil je zorgverzekeraars vergelijken met elkaar, dan is het zaak dat je dit op de juiste plek doet. Elk jaar rond oktober worden de premies weer bekend gemaakt door de zorgverzekeraars en dan is het dus weer tijd om te gaan vergelijken. Zorgverzekering Friesland heeft bijvoorbeeld goede acties. Op onderstaande website kun je dan een vergelijkingstool vinden die je gaat helpen bij het maken van de juiste keuze. Je kunt zelf filteren zodat uiteindelijk de zorgverzekering overblijft welke kan voorzien in de juiste dekking.

Het is tegenwoordig ook erg populair om op de aanvullende verzekering te gaan bezuinigen. Daarover kun je meer lezen in het volgende artikel: http://www.zorgverzekeraarvergelijken.net/bezuinigen-op-aanvullende-verzekering/. Voordat je de vergelijking start kun je deze het best eerst eens doorlezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here