Waterontharder kopen? Let niet alleen op de prijzen

0
21
blog placeholder

Waterontharder kopen

Een waterontharder kopen doe je niet impulsief, want er hangt een pittig prijskaartje aan. Zowel het apparaat zelf alsook de service- en garantievoorwaarden spelen mee. Een waterontharder kopen vergt zoeken en vergelijken op internet. Sommige dealers bieden voor het daadwerkelijk aanschaffen van een waterontharder een vrijblijvende proefplaatsing aan om de voordelen te ervaren. Na de proefperiode kunt u zelf beslissen of u de waterontharder wilt kopen of niet. Voordat u een waterontharder gaat kopen, zijn er een aantal factoren die de prijs bepalen die u moet mee moet nemen in uw beslissing welke waterontharder u wilt aanschaffen. Bij een waterontharder kopen gaat u namelijk niet over 1 nacht ijs.

Waterontharder prijzen

Er zijn verschillende waterontharders, met verschillende prijzen. Allereerst kun je een waterontharder op basis van magneetontharding kopen voor enkele tientjes, maar de werking van dit type waterontharder is niet bewezen, bovendien wijzen de ervaringen van gebruikers erop dat het weggegooid geld is. Een goed werkende waterontharder kost veel meer, voor een waterontharder werkend op basis van ionenwisseling ben je al snel 1000 euro kwijt.

Ionenwisseling (harde deeltjes zoals calcium en magnesium worden ingewisseld voor zachte natriumionen) is een zeer effectieve manier van waterontharding. Maar ook in dit segment waterontharders lopen de prijzen enorm uit elkaar, afhankelijk van onder andere de kwaliteit. De volgende factoren hebben invloed op de prijzen van de verschillende waterontharders. Ten eerste zijn er waterontharders met 1 harscilinder. Tijdens regeneratie (schoonspoelen met zout) kan dit type waterontharder niet ontharden, waardoor er tijdelijk hard water uit de kraan komt. Een ontharder met 2 harscilinders kan tijdens regeneratie van de ene cilinder gewoon blijven ontharden, de tweede cilinder neemt het onthardingsproces dan over. Zo zal er altijd zacht water uit de kraan komen. Uiteraard zullen de prijzen van waterontharders met 2 cilinders een stuk hoger liggen. Ten tweede verschillen waterontharders in hun capaciteit, een goedkopere variant zal maximaal 1500 liter per uur kunnen ontharden, de duurdere variant tot maximaal 3000 liter. Ten derde verschillen waterontharders in hun zoutverbruik, ook dat heeft invloed op de prijs. Ten vierde zal het verschil in compactheid van een waterontharder invloed hebben op de prijzen. Het vijfde punt van overweging bij het kopen van een waterontharder is de service en garantievoorwaarden van de dealer.

Service en garantie

Het is onverstandig om een waterontharder te kopen zonder garantie en service. De betere dealer van waterontharders biedt 15 jaar gratis service en garantie aan. Helemaal gratis is de service natuurlijk niet, de prijzen van aanschaf zullen veranderen afhankelijk van het servicecontract wat u afsluit. Het voordeel van een waterontharder kopen met service en garantie is dat je je geen zorgen hoeft te maken over defecten en verminderde werking, dit zal kosteloos worden opgelost. Al met al is het bij het kopen van een waterontharder niet alleen belangrijk om te letten op lage prijzen, maar ook op het verschil in kwaliteit, service en garantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here