Wat zijn nou precies binaire opties

blog placeholder

Binnen de beleggingswereld is er veel veranderd sinds de komst van de binaire opties. Veel belegger in CFD’s en traditionele opties en andere hefboom producten hebben de overstap gemaakt naar de binaire opties. Maar wat zijn binaire opties nou precies en wat maakt ze zo populair?

Hoe werken binaire opties

Binaire opties zijn opties waarbij de investeerder eenvoudig kiest of de koers van de onderliggende waarde zal stijgen of dalen binnen een bepaalde tijd. Onderliggende waarde kunnen aandelen zijn, maar ook grondstoffen, indicies of valutaparen. De looptijd mag de belegger zelf bepalen. Deze kan variëren van slecht één minuut tot enkele uren of zelfs dagen. De meeste beleggers kiezen voor een looptijd van 15 min. tot een uur.
Als de belegger aan het einde van de looptijd het antwoord juist heeft ontvangt deze een premie. Het gaat er niet om hoe veel de koers gestegen of gedaald is, het antwoord is goed of fout.

Verschillende binaire opties

De werking van binaire opties is gelijk, toch zijn er enkele verschillende opties die men kan gebruiken om te beleggen. De standaard binaire optie wordt afgesloten op de koers die op dat moment aangegeven wordt in de onderliggende waarde. Bijvoorbeeld de koers van het aandeel Apple is $400USD. De belegger kiest hoger en het termijn en opent de positie. Als Apple aan het einde van de looptijd hoger staat dan $400 dan ontvangt deze een premie van gemiddeld 75% -85%.

Er zijn ook binaire opties die “out of the money” staan voordat ze gekocht worden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het aandeel Apple dat op $400 staat. De belegger koopt een “out of the money” call met een koersdoel $420 en een looptijd van 8 uur. Als na 8 uur de koers hoger dan $420 staat ontvangt de belegger een premie. Deze is aanzienlijk hoger dan bij reguliere binaire opties. Dit omdat de koers eerst nog gehaald dient te worden. Winsten kunnen hier variëren van 300% – 350% van het geïnvesteerde bedrag.

Populariteit

Binaire opties winnen steeds meer aan populariteit doordat ze zo kinderlijk eenvoudig te verhandelen zijn Instappen in binaire opties hoeft niet duur te zijn. De meeste binaire optie brokers verkopen al opties vanaf een paar euro en rekenen geen transactie- of spreadkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here