Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

0
14
blog placeholder

Vandaag de dag rijden we steeds meer in geraffineerde auto’s, onze auto’s worden namelijk zuiniger, veiliger en luxer. Aan de prijs van een nieuwe auto is niet veel veranderd, maar aan de betalingsregelingen is wel een hoop gesleuteld. Vandaag halen en over twee of zelfs drie jaar pas betalen behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Daarnaast is ook in twee delen betalen mogelijk, geheel rentevrij. Echter houden de kosten van de auto niet op bij aanschaf, ook onderhoud, verzekering, benzine en reparaties zullen betaald moeten worden.

Heeft u geen kapitaal om een auto aan te schaffen en bent u niet in staat om op termijn te sparen voor een dergelijke aankoop? Dan is een auto leasen wellicht een goede oplossing, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van leasen? Welk lease product past het beste bij u en gaat u zakelijk leasen of particulier leasen? Vragen die u voor uzelf zult moeten beantwoorden.

In dit artikel sommen we een aantal voordelen van auto leasen op.

Voordelen per lease product

Het meest populaire lease product is financial lease, maar daarnaast bestaan ook shortlease en operational lease. Hieronder leest u hier meer over:

  1. Financial lease

Wanneer u zakelijk wilt leasen dan is financial lease de meest logische keuze. Financial lease lijkt op een zakelijke lening, maar het grote verschil zit hem in het feit dat het bij financial lease gaat om de financiering van een specifiek product. In dit geval een auto. De leasemaatschappij is wettelijk eigenaar van de auto en gedurende de looptijd van de financiering mag u gebruikmaken van de auto.

Het grote voordeel, ten opzichte van een zakelijke lening, is dat de leasemaatschappij u van 100 procent financiering kan voorzien en u heeft daardoor enorm veel keuze op het gebied van een aanbetaling of een slottermijn. Door deze vrijheid kunt u de hoogte van de maandelijkse termijnen afstemmen op uw financiële situatie. Aan het einde van de looptijd bent u volledig eigenaar van de auto.

  1. Operational lease

Operational lease lijkt meer huren dan op lenen. Gedurende de looptijd bent u dan ook huurder van de auto en zo ziet de Belastingdienst dit ook. Samen met uw accountant of boekhouder kunt u operational lease op uw balans activeren en op het moment dat u het laatste termijn heeft betaald zal de leasemaatschappij de auto weer terugnemen. Zo kunt u zakelijk gezien voordelig autorijden en aan het einde van het contract desgewenst een nieuw contract afsluiten.

  1. Shortlease

Shortlease is niets meer en niets minder dan het leasen van een auto voor een korte periode. Dit is met name handig als u slechts in bepaalde tijden van het jaar een auto nodig heeft óf als u tijdelijk een auto voor een medewerker nodig hebt.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Zonder zorgen rijden in een nieuwe auto;

  • Shortlease is voordeliger dan huren;

  • Maandelijkse facturen van een vast bedrag per maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here