Wat kost het om een uitvaart te verzekeren?

0
14
blog placeholder

U kunt alle kanten op met een verzekering voor de uitvaart

De uitvaart is altijd een veel besproken onderwerp, vooral wanneer het aankomt op de kosten. Het is vervelend om nabestaanden in de situatie te brengen waarbij zij geld moeten inbrengen om de uitvaart te bekostigen, tenslotte hebben zij kort na het overlijden liever iets anders aan hun hoofd.

Er zijn in Nederland meerdere opties om de uitvaart te regelen, u kunt bijvoorbeeld geld sparen om de uitvaart zelf te bekostigen. Daarnaast is het ook een optie om maandelijks premie te betalen aan een verzekeraar welke uiteindelijk de kosten van de uitvaart op zich zal nemen. U kunt hier kijken welke verschillen er in de verzekeringen zijn: http://begrafenisverzekering.co/uitvaartverzekering-vergelijken.html Binnen de verzekeringen voor de uitvaart zijn een hoop verschillen te bemerken, de voorwaarden van verzekeraars bevatten verschillende regels en de premie is bij iedere verzekeraar anders.

Uitvaart verzekeren: wat zijn de opties?

Bij het verzekeren van de uitvaart zijn verschillende opties. Het is mogelijk een pakket af te nemen bij een verzekeraar, deze pakketten hebben over het algemeen een erg lage premie. Het nadeel van deze pakketten is dat u gebonden bent aan specifieke uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Met deze verzorgers heeft de verzekeraar afspraken gemaakt, zodat zij goedkope verzekeringspakketten kunnen aanbieden. Het voordeel is dat de premie bij deze pakketten erg laag is en hierdoor voor een laag bedrag een goede uitvaart geregeld is.

Daarnaast bestaat de optie om een natura-sommen verzekering af te sluiten. Bij deze verzekering wordt een specifiek budget vastgesteld, dit wordt vastgesteld in een contract tussen de verzekeraar en de verzekerde. Met deze verzekering kan vrij gekozen worden waar de uitvaart gehouden wordt, welke uitvaartverzorger er ingehuurd gaat worden, hoeveel rouwauto’s er in de stoet voorkomen, en nog veel meer. De premie van deze verzekering is wel hoger dan bij de pakketten, toch kiezen veel mensen voor deze verzekering omdat de keuze vrij is.


Veranderen van wensen

Doordat de verzekeraars verschillende voorwaarden hebben bij de verzekeringen kunnen bepaalde regels bij de ene verzekeraar wel terwijl de andere het niet goedkeurt. Een van deze regels is het veranderen van wensen in het contract. U wilt bijvoorbeeld 10 jaar na het afsluiten van de verzekering toch een andere soort uitvaart, of u wilt toch begraven worden in plaats van gecremeerd. Als u bij NorthWest zit dan kunt u wensen vrij veranderen, terwijl u bij andere verzekeraars vaak niet deze opties heeft. Het is dus verschillend per verzekeraar welke mogelijkheden er zijn en hoe zij met de wensen van de klant omgaan.

Wat beïnvloedt de premie?

Als er gekeken wordt naar de verschillende verzekeraars dan is het eerste wat opvalt de grote verschillen in premie. Bij sommige verzekeraars betaal je drie keer zoveel als bij anderen, waar ligt dit toch aan? Het kan van veel factoren afhangen, waaronder dus de pakketten en de natura-sommen verzekering. Daarnaast bepaalt de leeftijd van de verzekerde ook de premiehoogte. Hoe ouder de klant, hoe hoger de premie. Dit is een regel in de wereld van uitvaartverzekeringen. Ouderen overlijden sneller, wanneer zij dezelfde premie betalen als jongeren leveren zij minder op voor de verzekeringsmaatschappij. Om dit verschil te dekken maken zij gebruik van een verhoogde premie voor ouderen, een prima oplossing.

Een andere factor is de verzekeraar en de marketing hiervan. Verzekeraars die veel adverteren hebben over het algemeen hogere premies omdat zij deze dure reclames moeten kunnen betalen. Het is mogelijk om bij een verzekeraar die niet zo vaak in beeld is een goedkopere verzekering met dezelfde voorwaarden te scoren, simpelweg omdat zij minder kosten hebben doordat zij minder in marketing en personeel stoppen. Het is maar net waar uw voorkeur ligt.

Zo wordt de klantenservice ook als factor meegenomen bij de bepaling van de premie. Doordat de medewerkers van de klantenservice gewoon betaald moeten worden wordt de premie verhoogd. Heeft u echter geen behoefte aan persoonlijke service van een klantenservice dan kunt u kiezen voor een verzekeraar die dit niet biedt en hierdoor een goedkopere premie kan aanbieden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here