Waarom een chalet kopen?

0
7
blog placeholder

Een chalet kopen als investering.

Het klinkt misschien raar om met deze reden een chalet te kopen, maar in principe is dat het niet. U kunt het als investering zien en er dan voor kiezen om als rendement er zelf een paar weken tijdens de vakantie te verblijven, maar u kunt ook proberen er een hoger rendement uit te halen door het chalet juist zoveel mogelijk te verhuren. Ligt het chalet op een vakantiepark dan moet u er echter wel rekening mee houden dat dit park er ook een graantje aan meepikt door onderhoudskosten van het park of boekingskosten te berekenen. Op zich niet erg natuurlijk maar bij het kopen van een chalet puur als investering dient u daar wel rekening mee te houden. Het zijn kosten die uw rendement omlaag drukken. Denk bij het kopen van een chalet ook aan de mogelijke waardevermeerdering !

Je kunt de chalet ook meteen gebruiken als vakantiehuis zomervakantie.

Waar zou ik een chalet kopen?

Vaak ligt dat aan uw doel; wat wilt u met het chalet gaan doen? Wilt u het chalet kopen voor eigen gebruik dan is het natuurlijk raadzaam om het op rijafstand van uw woonplaats te kopen. U wilt er dan immers zo veel mogelijk gebruik van kunnen maken. Wilt u echter het chalet kopen als een investering dan is het raadzaam om er rekening mee te houden dat het in een toeristische en zonnige omgeving ligt (of in sommige gevallen een sneeuwzekere omgeving). U heeft dan de meeste kans om het vaak te verhuren. Voor eigen gebruik bent u dus meer aangewezen op een chalet in het binnenland of net over de grens en als investering bent u meer gebaat bij een chalet in het buitenland.

Let op; in het buitenland gelden vaak strenge regels over het bezitten van onroerend goed door een buitenlands ingezetene. Laat u hierover van tevoren goed inlichten

Een chalet kopen een te groot risico?

U wilt graag naar een vaste plek op vakantie maar u vind een chalet kopen een te groot risico? Probeer dan met de eigenaar van een chalet een overeenkomst af te sluiten om voor meerdere jaren te huren. Dat scheelt u geld en geeft de eigenaar van het chalet zekerheid dat hij ieder jaar inkomsten uit zijn chalet krijgt. Mocht dit alles u te veel werk zijn dan kunt u altijd nog een stacaravan huren op een groot vakantiepark. Deze zijn ook in het buitenland veelvuldig aanwezig en u kunt ook nog eens ieder jaar van locatie veranderen.

Hoe dan ook; een chalet kopen blijft in onze ogen een veilige investering; zelfs nu nog !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here