Vergelijk eerst winkansen voordat je met de loterij meespeelt.

0
15
blog placeholder

Welke verschillende loterijen hebben we eigenlijk in Nederland?

Nederland kent zes legale loterijen die allen een vergunning hebben. Het gaat om respectievelijk de Staatsloterij, Bank Giro Loterij, Vriendenloterij, Lotto, Nationale Postcode Loterij en de Lucky Day .

Waar kun je loterijen op beoordelen?

De Nederlandse loterijen hebben allen hun eigen specifieke eigenschappen waardoor ze als uniek beschouwd kunnen worden. Ieder mens heeft verschillende redenen om met de loterij mee te doen, voor de één is het belangrijkste om veel geld te winnen, voor de ander staat het plezier bovenaan en weer voor de ander gaat om het spel en daarnaast het steunen van goede doelen.

De meest gebruikte beoordelingscriteria waardoor mensen overtuigd raken zijn de;  loterij acties, de hoofdprijzen, de uitkeringspercentages, de winkansen, het aantal trekkingen, of het met abonnement is en of er goede doelen worden gesteund.

Welke loterij heeft de grootste winkans?

Als je meespeelt met de Staatsloterij dan heb je de meeste kans om te winnen, echter steun je dan geen goed doel. De winkans van de Staatsloterij is ongeveer 1 op 1,8 . Stel dat je dan 18 loten koopt , dan is de kans dat er op 10 van deze loten een prijs valt. De loterij met de minste winkans is de Vriendenloterij. Daar heb je een kans van 1 op 8. De winkans zegt niets over de hoogte van de prijs. Je kunt best 18 loten kopen met een waarde van 100 euro per stuk. Als je dan met 10 loten 25 euro wint, heb je nog flink verlies.

Kijk dus ook naar de uitkeringspercentages

Ook de Staatsloterij wint als het gaat om uitkeringspercentage. Deze ligt ongeveer rond de 70%  Iedere euro die binnenkomt daarvan wordt er 70 cent weer uitgekeerd. Het laagste uitkeringspercentage ligt bij de Bank Giro Loterij, van iedere euro wordt er ongeveer 30 cent weer uitgekeerd. Echter gaat veel geld naar goede doelen. De Staatsloterij steunt niets, behalve de eigen staatskas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here