Tot 1000 euro lenen met een mini lening

0
7
blog placeholder

Hoe een mini lening aanvragen?

 
Een mini lening aanvragen verloopt iets anders dan het aanvragen van een andere, gewone lening. Het is bijvoorbeeld zo dat een gewone bank doorgaans geen mini leningen aanbiedt. Indien u een kleine lening tot 1000 euro wenst af te sluiten zult u dan ook genoodzaakt zijn om een beroep te doen op een alternatieve financiële instelling. Dergelijke kredietverstrekkers zijn over het algemeen zelfs gespecialiseerd in het verstrekken van kleine leningen. Het aanvragen van een mini lening verloopt bijzonder vlot en snel. In bepaalde gevallen is deze zelfs gewoon aan te vragen met een eenvoudige sms waarna u binnen enkele uren reeds over het geld kunt beschikken. U kunt een mini lening ook steeds aanvragen via de website van de kredietverstrekker in kwestie.
 

Nadelen van een mini lening?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het afsluiten van een mini lening. Het afsluiten van een dergelijk krediet gaat namelijk erg snel waardoor mensen die snel nood hebben aan extra geld hierin de perfecte oplossing zien. Het is echter noodzakelijk om ook even stil te blijven staan bij de nadelen die verbonden zijn aan de mini lening. Het is immers zo dat er geen vaste rente wordt aangerekend bij een mini lening, in tegendeel. Wanneer u een dergelijk klein krediet afsluit zult u een zogenaamde opstartkost moeten betalen. Deze opstartkost kan flink oplopen, tot zelfs 20 procent of meer van het bedrag dat u heeft geleend. Daarnaast kenmerkt een mini lening zich ook altijd door een erg korte looptijd. Niet zelden zult u het geld binnen de 30 dagen moeten terugbetalen en dat inclusief de hoge kosten. Weet dus waar u aan begint wanneer u er voor kiest om een mini lening af te sluiten.
 

Is een mini lening interessant of niet?

Rest ons eigenlijk nog één belangrijke vraag en dat is of een mini lening interessant is of niet. Eigenlijk valt hier geen sluitend antwoord op te geven. De mini lening kan interessant zijn, maar dat is sterk afhankelijk van de persoon die het krediet wil afsluiten en diens financiële situatie. Kunt u even wachten tot bijvoorbeeld uw inkomen is gestort, dan is het interessanter om geen mini lening af te sluiten. Heeft u dringend nood aan wat extra geld en kunt u niet wachten tot de volgende maand, dan kan een mini lening wel de uitkomst bieden. In alle gevallen dient u als kredietnemer wel rekening te houden met de hoge kostprijs die wordt aangerekend bij het afsluiten van een mini lening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here