Tips om te sparen

0
7
blog placeholder

Het is in deze tijden zeer lastig om te sparen. Maar als je toch op vakantie wilt of een nieuwe fiets of iets dergelijks wilt kopen zal je toch geld moeten hebben. Of stel je voor dat je in de stad loopt en je komt het vestje tegen dat je al maanden wilt hebben. Hoe ga je dit betalen? De hamvraag is : oe kan je in deze tijden alsnog effectief sparen?
Hieronder volgen een aantal tips.

Tips

Maak een boodschappenlijstje, en neem alleen mee wat er op dit boodschappenlijstje staat. Tegenwoordig gebruiken veel leveranciers en bedrijven slimme marketingtrucjes. Hierbij kan u denken aan de ‘3 voor de prijs van 2’.

Denk goed na over je telefoonabonnement. Het loont om eens verschillende abonnementen te vergelijken. Daarnaast is het ook mogelijk om een sim only abonnement te nemen en het  toestel los te kopen. Dit kan in één jaar behoorlijk wat geld schelen.

Plan vooruit met je aankopen. Het hele jaar weet je dat de maand December een dure maand gaat worden met Sinterklaas en Kerst. Daarnaast zijn er ook dierbare mensen jarig en verdienen die ook een cadeau. Wanneer je iets leuks in de uitverkoop ziet, koop het alvast. Het komt altijd van pas.

Win informatie in bij je energieleverancier over zogenoemde nachtstroom. Je krijgt dan een meter die tussen een bepaalde tijd een lager tarief berekent voor de gebruikte stroom. Zodoende kan je ’s nachts je wasmachine en droger laten draaien. Over geld besparen gesproken..

Verkoop spullen die in de weg staan en die je niet meer nodig hebt. Marktplaats is tegenwoordig zeer bekend en via Marktplaats worden dagelijks veel, zeer veel producten verkocht. Maak hier gebruik van en verdien zodoende extra geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here