Steeds meer wanbetalers

blog placeholder

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen, zodat u kunt voorkomen dat dit bij uw bedrijf gebeurt, en wat u het beste kunt doen als het wel bij uw bedrijf gebeurt.

1. Klanten contact
Zorg voor een goede relatie met uw klant, wanneer u een goed contact heeft met uw klant zal uw debiteur zich eerder aangesproken voelen om zijn openstaande factuur te voldoen. Betaald uw debiteur de factuur dan nog niet optijd? Bel uw debiteur éénmalig en vraag om op een vriendelijke manier of hij de factuur even kan voldoen of een regeling wilt treffen.

2. Debiteurenbeheer op orde stellen
Het is belangrijk om uw debiteurenbeheer 100% in orde te hebben. Als u debiteur voor aanstaande maandag moet hebben betaalt, dan kunt u gerust aanstaande woensdag even bellen, of een brief sturen. Veel ondernemers wachten hier nog ruim een week mee, en dan lijkt denken veel debiteuren dat ze toch wel vergeten worden/u niet zo nauwkeurig bent.

3. Wees realistisch
Wanneer uw debiteur een factuur moet betalen van 500 euro, en hij geeft aan het niet in één keer te kunnen betalen, dan kan dat maar zo het geval zijn. Niet iedereen is in staat om in één keer 500 euro te voldoen, stel voor dat het in 2 of 3 keer voldaan mag worden, maar let op de toon van de debiteur. Zegt deze, mja oke ja als het moet ja. Dan betekent dat nee, hij/zij is niet in staat om aan die eis te voldoen, maar is blij met de regeling omdat het beter is dan niks. De kans dat u het geld niet krijgt is groot, tenzij het klanten contact met uw debiteur dus erg goed was. Wat u wilt horen is, ja graag dat zou heel fijn zijn. Dus als iemand 500 euro moet betalen, en die zegt mja oke als het moet dan in 3 keer. Wees niet bang om te zeggen, we kunnen het ook in 4 keer doen als dat u beter uitkomt?
Beter laat u geld terug, dan niet!

4. Niet alleen blaffen maar ook bijten
Schakel een incassobureau in als het nodig is. Houdt uw debiteur zich niet aan de betalingsregeling? Of betaalt die helemaal niet? Wees niet bang om uw klant kwijt te ranken, en schakel een incassobureau in. Vaak wordt de vordering dan wel geincasseert en blijft de relatie met uw klant in stand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here