Reisbureau biedt te dure reisverzekering aan

0
14
blog placeholder

De Consumentenbond liet een aantal fictieve shoppers langs reisbureaus gaan om een 7-daagse zon vakantie naar Tunesië te boeken of een 10-daagse wintersportreis naar Oostenrijk. Bij ongeveer driekwart van de bezoeken werd een reis- en annuleringsverzekering aangeraden die behoorlijk prijzig was. Vergelijkbare verzekeringen met een vergelijkbare dekking zijn vaak via internet veel voordeliger te vinden.

Zoek jij de goedkoopste of de beste reisverzekering? Het is veel verstandiger om je online goed te oriënteren bij verschillende verzekeraars of op vergelijkingssites. Je sluit je verzekering dan meestal rechtstreeks bij de verzekeraar waardoor je behoorlijk wat premie kunt besparen. Daarnaast bepaal je zelf je dekking zodat je nooit oververzekerd bent.

Opmerkelijk in de bevindingen van de Consumentenbond was dat in de helft van de gevallen een dekking inclusief gevaarlijke sporten in verband met duiken werd aangeboden, terwijl duiken al in de standaard dekking van die verzekeringen zat. Andere gevaarlijke sporten met een hoog risico op ongevallen, zoals parachutespringen, bergbeklimmen, skiën of een andere wintersport, dienen overigens vaak wel extra meeverzekerd te worden. Je kunt deze risico’s bij vrijwel alle verzekeraars extra meeverzekeren tegen geringe extra kosten.

Kort samengevat is het belangrijk jezelf niet direct neer te leggen bij het aanbod van een reisbureau maar ook zelf enig onderzoek te doen voordat je op vakantie gaat. Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak een betere en goedkopere keuze. Zo betaal je nooit teveel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here