Nu beleggen in bitcoins of niet?

0
6
blog placeholder

Veel kleine en grote beleggers die op zoek zijn naar een mogelijkheid om een stukje van hun kapitaal te beleggen houden steeds vaker rekening met het bestaan van de zogenaamde bitcoin. Deze digitale munteenheid is voor veel mensen bijzonder interessant geworden omdat ze hebben gezien hoe snel een explosieve koersstijging kan zorgen voor een aanzienlijk bedrag. De introductiekoers van de bitcoin werd op heden namelijk diverse malen overschreden. Beleggers die in het begin een bescheiden participatie hebben genomen in bitcoins kunnen vandaag de dag dan ook vaak over een klein fortuin beschikken. Heeft u eveneens interesse in bitcoins en wilt u er misschien ook wel een beetje geld in beleggen? We vertellen er u graag alles over in dit artikel.

Hoe beleggen in bitcoins?

We onderscheiden twee manieren van beleggen in bitcoins. Hoewel, eigenlijk is de eerste manier niet echt een vorm van beleggen. Iedereen beschikt immers over de mogelijkheid om online bitcoins aan te kopen en deze vervolgens op te slaan in een soort van virtuele portefeuille. In bijvoorbeeld Canada heeft u dan zelfs de mogelijkheid om uw munt te laten “drukken”. Een geldafhaling in bitcoin behoort daar reeds tot de mogelijkheden. Een andere mogelijkheid om te beleggen in bitcoins is door het aankopen van zogenaamde CFD’s. In dit geval participeert u in de bitcoin via een broker zoals Plus 500 waarna u winst of verlies maakt naargelang de sprongen die de koers van de digitale munteenheid maakt. Stijgt de koers dan kunt u rekenen op een bepaalde winst. Daalt de koers echter, dan zult u (tijdelijk) worden opgezadeld met verlies.

Welke risico’s zijn er verbonden aan beleggen in bitcoins?

Een belegging in bitcoins wordt aanzien als een uiterst volatiele vorm van beleggen. Dat is ook vrij normaal aangezien de koers van de bitcoin door enorm veel factoren wordt beïnvloed. Vooral met name de participatie die bijvoorbeeld China heeft in de munteenheid zorgt voor een specifieke impact op de bitcoin koers. Het valt in het bijzonder ook nog af te wachten met welke concurrentie de bitcoin in de toekomst te maken zal krijgen. Hoe groter en interessanter die concurrentie des te groter het risico op een koersdaling van de bitcoin. Als belegger dient u ook daar zeker en vast rekening mee te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here