Met Guldencoin betalen bij Cafetaria De Prins in Amsterdam

0
24
blog placeholder

Het is al een aantal keer in het nieuws geweest, maar wellicht heeft u het gemist. De gulden is terug, maar dan in digitale vorm. Guldencoin is een altcoin, een zogeheten alternatief op Bitcoin. En hoewel het op Bitcoin is gebaseerd, pakt het Nederlandse team achter de variant het beter en slimmer aan. Sinds het begin van april dit jaar zijn er gratis 100 guldens aan te vragen. Hierdoor wordt de basis gelegd voor de verspreiding, maar dient deze actie ook ter educatie. Hoe werkt het, wat is het en waarom bestaat het?

Wat is Guldencoin?

Aan het einde van 2009 introduceerde Satoshi Nakamoto de Bitcoin, een gedecentraliseerd cryptogeld dat een netwerk van gebruikers utiliseert om betalingen te versturen, verwerken en ontvangen. Bitcoin is de eerste cryptocurrency ter wereld en Guldencoin is de Nederlandse variant op deze wereldwijd bekende valuta. Met dank aan het feit dat Bitcoin open source is werd de software ontwikkeld voor Nederland en kan de gulden terug worden gebracht in Nederland in de vorm van Guldencoin.

Na een periode van 40 jaar zullen er maximaal 1,68 miljard Guldencoins in omloop zijn en 9 procent hiervan wordt gratis uitgedeeld aan de Nederlandse bevolking. Dat wil zeggen dat iedere Nederlander recht heeft op éénmalig gratis 100 Guldencoins (NLG). Meer informatie hierover kan men vinden op de website van Guldencoin.

Acceptanten

Guldencoin wordt onder andere geaccepteerd door Subway Assen, Subway Leeuwarden en Subway Kampen. Daarnaast zijn er diverse webbureaus, waaronder Biteweb, die de Guldencoin accepteren. Naast deze indrukwekkende reeks aan acceptanten is de gulden nu ook terug in hartje Amsterdam bij cafetaria De Prins.

De gulden is terug in digitale vorm en om ervoor te zorgen dat deze niet weer van ons af wordt genomen, zorgen we er samen voor dat de gulden blijft en overal wordt geaccepteerd als betaalmiddel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here