Kosten vermogensbeheer #6 concrete tips

0
20
blog placeholder

Tip 1:

Bepaal hoeveel kosten u wilt betalen voor de dienstverlening vermogensbeheer. Dit kunt u het beste vooraf bepalen zodat u geen concessies hoeft te doen.

Tip 2:

Bekijk de gemiddelde totale kosten bij uw vermogensbeheerder per jaar. Bereken zowel de indirecte als de directe kosten met behulp van de Total Cost of Ownership. Deze manier van berekenen wordt eveneens aanbevolen door de AFM (autoriteit Financiele Markten).

Tip 3:

Onderzoek en vraag na wat de gemiddelde kosten voor een zelfde soort klant zou zijn in dezelfde situatie in de afgelopen jaren. Bekijk of zowel de goede als de slechte jaren worden meegenomen. Laat u ook hier niet op het verkeerde been zetten en zorg dat het echte klanten zijn.

Tip 4:

Vergelijk de tarieven met andere soort gelijke partijen. Neem bijvoobeeld drie vermogensbeheerders en onderzoek of de kosten marktconform zijn. Vergelijken van vermogensbeheer kan u een hoop kosten besparen.

Tip 5:

Bekijk waarom u bepaalde kosten betaalt en op welk moment de kosten worden geïncasseerd en of u het daarmee eens bent. Bij twijfel vraag een onafhankelijk adviseur om met u mee te kijken.

Tip 6:

Zorg dat de dienstverlening vermogensbeheer meer oplevert dan dat het u kost. Vergelijk het verwachte bruto rendement met de totale kosten en het bijhorende risico. Het verwachte rendement dient na aftrek van de kosten hoger te zijn dan het mogelijke rendement op een spaarrekening.

Als u bovenstaande bewezen tips in acht neemt bij het vergelijken van vermogensbeheer, dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen. Het blijft in elk geval belangrijk om op te letten omdat meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat een kritische blik op kosten u uiteindelijk meer rendement gaat opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here