Kiezen van zorgverzekering

0
9
blog placeholder

De meeste mensen blijven bij hun vertrouwde verzekeraar. Waarom? Eigenlijk is de hoofdreden toch wel dat men gewoon tevreden is. Dit zou echter niet de reden mogen zijn, want indien je eens gaat vergelijken wat zorg elders kost zul je er in 9 van de 10 gevallen achter komen dat de verzekeraar waarbij je nu de zorgverzekering hebt lopen eigenlijk duurder is dan de concurrerende verzekeraars. Als je het zo bekijkt zou er ook totaal geen reden mogen zijn om te blijven, want dat is niet logisch als er een goedkopere zorgverzekering wordt aangeboden.

Voor iedere Nederlander is het overigens verplicht om een basisverzekering af te nemen. Hetgeen dat de basisverzekering vergoedt is door de overheid bepaalt. Als je alleen de basis nodig hebt en geen aanvullende zorg, dan zou je voor de goedkoopste zorgverzekering kunnen kiezen. Let wel op dat de zorgdekking per zorgverzekeraar kan verschillen. Het is handig om een ziekenhuis bij jou in de buurt te hebben dat onder contract staat bij je zorgverzekeraar.

Overstappen kan eens per jaar
Je weet dus nu dat het slechts eenmaal per jaar is toegestaan om eventueel te gaan switchen van zorgverzekering. Ondanks dat het maar een keer kan dus betekent dit niet dat je erg hoeft te haasten. Die periode die slechts eenmaal per jaar is telt namelijk wel meerdere maanden. Je hebt dus wel alle gelegenheid om eens verder te gaan kijken dan alleen je huidige verzekeraar. Vaak worden in oktober of zelfs al daarvoor de nieuwe tarieven voor het komende kalenderjaar bekend gemaakt. Je hebt dan in december en in januari de tijd om eens te gaan kijken of je elders goedkoper uit kunt zijn. De nieuwe zorgverzekering zal standaard pas ingaan bij het ingaan van het nieuwe kalenderjaar, ongeacht of je bijvoorbeeld op 10 december al de overstap regelt. De website www.zorgverzekeringgoedkoopste.nl is opgericht op mensen inzicht te geven in de kosten van de zorgverzekeraars en hun zorgverzekeringen. Op de website staan niet alleen de goedkoopste verzekeraars, maar daarnaast zijn er ook allerlei artikelen te lezen die zorgverzekering gerelateerd zijn. Op die manier wordt je op weg geholpen bij het oriënteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here