Jongeren en senioren betalen extra voor autoverzekering

0
21
blog placeholder

Verschillen
De premie tussen de verschillende doelgroepen autobestuurders varieert nogal. Het is normaal dat autoverzekeraars elk een andere premie rekenen, omdat zij vaak ook verschillende service aanbieden. Toch zijn de verschillen tussen doelgroepen nog veel groter: de goedkoopste autoverzekering voor jongeren verschilt maar liefst 1800 euro van de duurste autoverzekering.

De verschillen zijn zo uiteenlopend doordat de autoverzekeraars onlangs de premies voor jeugdige autorijders verhoogd hebben. Het is verstandig om van tevoren alle premies en autoverzekeringen goed te inventariseren alvorens een autoverzekering af te sluiten.

Ouderen
Niet alleen jongeren, maar ook senioren hebben te maken met behoorlijke premieverschillen. Autoverzekeraars zijn zich steeds meer gaan binden aan de leeftijd van de autobestuurder. Hoewel senioren meer ervaren autobestuurders zijn dan jongeren, betalen zij toch een behoorlijke premietoeslag. Jongeren betalen in vergelijking met ouderen een hoger eigen risico.

De premietoeslag voor senioren bedraagt bijna 60 procent bovenop de premie van de autoverzekering. Bovendien worden senioren vaak geweigerd bij de aanvraag van de autoverzekering. Veertig procent van de autoverzekeraars geeft aan liever geen senioren van boven de 65 jaar te willen accepteren voor de autoverzekering.

Brokken
Dat jongeren en ouderen een hogere premie betalen, of minder vaak geaccepteerd worden, heeft te maken met het risico voor de verzekeraar. Statistisch is bewezen dat deze twee doelgroepen vaak meer schade veroorzaken dan de autobestuurder van middelbare leeftijd.

Echter zijn de premieverschillen behoorlijk: jongeren betalen bij de goedkoopste autoverzekeraar tot wel 1800 euro op jaarbasis minder dan bij de duurste autoverzekering. Het is dus zeer nuttig om een vergelijking uit te voeren.

Vergelijken
Door autoverzekeringen te vergelijken kunnen automobilisten inzicht krijgen van de verschillende autoverzekeraars en premies in Nederland. De premie en de vergelijking komt niet alleen tot stand op basis van de leeftijd van de bestuurder, maar ook de ouderdom en gewicht van de auto spelen een rol. Door te vergelijken kunnen autobestuurders maandelijks veel geld besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here