Is een begrafenisverzekering nodig?

0
12
blog placeholder

Begrafenisverzekering

Ongeveer 70% van alle Nederlanders heeft een begrafenisverzekering. De voornaamste reden om een begrafenisverzekering is af te sluiten is om de nabestaanden niet met een schuld op te zadelen of met de zorg van de uitvaart. Een uitvaart is namelijk al snel erg duur. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel zo’n 7000 euro!

Waar kan ik een begrafenisverzekering afsluiten?

Er zijn veel uitvaartverzekeraars in Nederland. Echter verschillen de verzekeraars veel en verschillen de verzekeringen die een verzekeraar aanbied ook veel. Er zijn namelijk verschillende dekkingen mogelijk en verschillende betaalregelingen, waarbij uiteraard per jaar betalen goedkoper is dan per maand betalen. Het grootste verschil van een begrafenisverzekering zit vaak in een diensten pakket. Dit diensten pakket houdt vaak in dat de uitvaart voor de nabestaanden geregeld word, de nabestaanden hoeven dan in princiepe niks meer te doen. Naast dit diensten pakket is er vaak nog ruimte voor persoonlijke wensen, echter is dat vaak erg beperkt aangezien de meeste verzekeringen alleen een normale ingetogen uitvaart dekken. Mocht u bijvoorbeeld een specifieke soort uitvaart willen of wilt u in een ander land begrafen worden of iets anders speciaals? Dan is het vaak interessanter om ervoor te kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten die uitkeert in geld in plaats van een geld bedrag en diensten aangezien veel partijen geen zaken in het buitenland doen. Als u bijvoorbeeld veel speciale wensen heeft kunt u er vaak ook beter aan doen om een verzekering te kiezen die uitkeert in geld zodat de nabestaanden precies kunnen kiezen wat hun willen en volledig rekening kunnen houden met uw speciale wensen.

Is het verplicht om een begrafenisverzekering af te sluiten?

Nee, het is niet verplicht om een begrafenisverzekering te hebben. Het is vaak zelfs beter voor uw portmonee om er geen af te sluiten. Als u er zelf voor kunt sparen dan is het verstandiger om het zelf in 1x te betalen dan dat u elke maand een bedrag naar de verzekeraar stort. Maar aangezien u natuurlijk niet weet wanneer u dood gaat is het verstandig om een goede verzekering te hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here