Incassobureau BV

blog placeholder

Pre incasso traject
Een pre incasso traject is een aanmanings traject dat gestart kan worden door een ondernemer, boekhouder, incassobureau en een gerechtsdeurwaarder. Uw debiteur ontvangt dan een brief, waarin hij verzocht wordt de openstaande factuur te voldoen, er worden op dat moment nog geen extra kosten in rekening gebracht. Betaald uw debiteur dan nog niet? Dan heeft u altijd de mogelijkheid om het minnelijke incasso traject te starten.

Minnelijke incasso traject
Het minnelijke incasso traject is het traject dat alle incassobureau’s in Nederland uitvoeren, het is de expertise van incassobureau’s maar mag ook door de ondernemer, boekhouder of door een gerechtsdeurwaarder gestart worden. Vaak wordt het minnelijke incasso traject via een incassobureau gestart, omdat het hun expertise is en omdat de kosten veel lager liggen dan via een gerechtsdeurwaarder of boekhouder. Betaald uw debiteur dan nog niet? Dan kunt u er altijd voor kiezen om het door te zetten via de gerechtelijke incasso

Gerechtelijke incasso traject
Dit is de laatste optie om uw openstaande vordering te incasseren, wanneer uw debiteur nergens op reageerd en niet tot betalen over gegaan is, is het starten van de gerechtelijke incasso de laatste optie. U dient het griffierecht wel voor te schieten als opdrachtgever, maar vaak krijgt u dit gewoon terug als uw debiteur zijn factuur voldoet. De kans dat uw openstaande factuur voldaan wordt is vrij groot, toch zijn veel ondernemers bang  om kosten te maken en er niks voor terug te krijgen, logisch natuurlijk maar ondernemen is risico’s nemen.

U heeft een vonnis, maar uw debiteur betaald nog niet? Dit gebeurd helaas wel vaker, en u als ondernemer moet dan gewoon doorzetten. Ga naar de gerechtsdeurwaarder, en geef aan dat u uw geld nog niet heeft ontvangen, de gerechtsdeurwaarder kan met behulp van het vonnis snel overgaan tot beslag leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here