Hypotheek

blog placeholder

Maar er zijn behalve dit nog meer factoren een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld het type financiering. Kiest u voor een lineaire hypotheek, of een annuïteithypotheek? En waarom zou u voor de ene, of juist voor de andere vorm kiezen? Is het voor u een goed idee om te kiezen voor de optie om vervroegd extra geld af te lossen? En zo ja, wat zijn daar dan de gevolgen van? Dit zijn allemaal zaken waar veel expertise vereist is. Daarom luidt het advies: beschouw een zelfgemaakte berekening als een indicatie, en laat het maandbedrag van uw hypotheek altijd goed berekenen door een expert, zoals een financieel adviseur.

Het is ook altijd een voordeel om iets financiele reserve op te bouwen om bijvoorbeeld  een paar aanpassingen te doen , bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen.

Hypotheek voor een recreatiewoning
Ook als u overweegt u om een recreatiewoning te kopen, dan is het belangrijk om daar een goed passende hypotheek voor af te sluiten. U heeft verschillende mogelijkheden, waar u van tevoren goed over na moet denken. Wilt u bijvoorbeeld uw recreatiewoning gaan gebruiken als een hoofdverblijf? Of wilt u juist een hypotheek afsluiten voor een recreatiewoning die u echt als tweede huis wilt gaan gebruiken?
Allereerst is het goed om te beseffen dat er tegenwoordig maar weinig adressen te vinden zijn die een hypotheek op een recreatiewoning volledig willen vergoeden. In de praktijk zal het er op neerkomen dat u hoogstwaarschijnlijk een groot deel van de financiering een beroep moet doen op uw eigen (spaar)geld. Ga er tevens van uit dat u maar een zeer beperkt aanbod heeft van hypotheekverstrekkers, met alle beperkingen van dien.
Daarnaast is het veel lastiger om een hypotheek te kunnen krijgen voor uw recreatiewoning als de desbetreffende gemeente niet zwart op wit heeft toegezegd dat u de woning permanent mag betrekken. (Overigens gedogen niet alle gemeenten dit.) Ga daarom zo snel mogelijk achter een dergelijke schriftelijke bevestiging aan, zodat u straks niet van de koude kermis thuiskomt.

Hypotheek voor een zakelijk pand
Als u een zakelijk pand koopt met een passende hypotheek, dan investeert u in de waardetoename van het pand. U bouwt dus vermogen op zodra de markt weer aantrekt. Tevens kunt u op een zakelijk pand afschrijven, de hypotheekkosten zijn ook vaak lager dan de maandelijkse huur, en als u alles heeft afbetaald, is het pand uw eigendom geworden, met alle voordelen van dien.
Daarnaast heeft u de keuze tussen een zakelijke hypotheek en een objectfinanciering. Bij een zakelijke hypotheek geldt: hoe gezonder uw bedrijf, hoe gunstiger de zakelijke rente zal zijn.
Bij een objectfinanciering daarentegen wordt er veel meer gekeken naar het zakelijke pand zelf. De taxatie en de financiering hangen meer af van wat het pand waard is.

Meer informatie: http://www.lenenkrediet.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here