Hypotheek verhogen

blog placeholder

Hypotheek verhogen
Er kunnen diverse redenen zijn om een hypotheek te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld een verbouwing zijn, maar u kunt ook denken aan achterstallig onderhoud. Er zijn verschillende manieren om de hypotheek te verhogen. Dit kan via herinschrijving of door onderhandse verhogen.
Hypotheek verhogen om verbouwing te financieren
Het is niet mogelijk om al je geld te investeren of een lening af te sluiten om een verbouwing te bekostigen. Het is namelijk ook mogelijk om de hypotheek te verhogen. Het is wel belangrijk dat het huis een overwaarde heeft. Hiermee wordt bedoeld dat de verkoopwaarde groter is dan de hypotheek van de woning. Wanneer u de hypotheek verhoogt voor een verbouwing is de rente fiscaal aftrekbaar.
Uw hypotheek verhogen voor grote uitgaven
Het kan zijn dat u van plan bent om een grote uitgaven te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto zijn. Dan is de rente echter niet bij de belasting aftrekbaar.
Onderhands verhogen
Wanneer u een hypotheek afsluit is er een mogelijkheid om een hogere inschrijving te nemen. Dit betekent dat u bij het kadaster een groter bedrag inschrijft dat het bedrag van uw hypotheek. Zo kunt u zonder een notaris het bedrag van de lening verhogen tot het ingeschreven bedrag van de hypotheeklening.
Hypotheek verhogen via herinschrijving
Het herinschrijving in het kadaster is de andere mogelijkheid om de hypotheek te verhogen. Bij deze methode schrijft u de hypotheek opnieuw in tegen een hogere hypotheeksom. Het nadeel hiervan is dat u weer op nieuw kosten als afsluitkosten, notariskosten en taxatiekosten moet betalen.
Een tweede hypotheek afsluiten
Er is nog een optie om extra geld vrij te maken, door middel van een tweede hypotheek af te sluiten.  Wanneer u een tweede hypotheek af wil gaan sluiten heeft u de keuze om dit bij een andere bank of onderneming af te sluiten. Het enigste is dat de meeste hypotheekverstrekkers dit niet willen vanwege het feit dat de eerst hypotheek is afgesloten bij de concurrent. Ook bij een tweede hypotheek komen er kosten bij kijken zoals de notariskosten, afsluitkosten en de taxatiekosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here