Huurtoeslag 2014

0
12
blog placeholder

De huurtoeslag 2014 is in het leven geroepen om de minima te voorzien van een betaalbare woning dan kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Om hiervoor in aanmerking te komen dan dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • U dient minimaal 18 jaar of ouder te zijn, mits getrouwd
  • U dient een Nederlandse nationaliteit te hebben.
  • U dient op dit adres ingeschreven te staan in de gemeente waar u verblijft.
  • U dient een zelfstandige woonruimte te hebben voorzien van eigen (voor)deur, keuken, badkamer en stromend water.

Er zijn enkele uitzonderingen voor de huurtoeslag 2014 welke u terug kunt vinden op de website, dit geldt onder andere voor studenten en gehandicapten. Vooral bij de gehandicapten is dit afhankelijk of u in huis woont met begeleiding, zelfstandig of bij mantelzorgers.

Ieder jaar worden de normen voor de huurtoeslag aangepast, zo ook in2014. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de hoogte van de huursom maar ook van uw inkomen en uw eventuele bezittingen / beleggingen van dit moment, gemeten op 1 januari 2014.

De betaaldata huurtoeslag 2014 verschillen iedere maand maar is altijd rond de 24e van de maand, bekijk op de website eenvoudig het overzicht wanneer welke toeslag betaald zal worden, dit wordt tevens verzorgd door de belastingdienst welke door de Nederlandse regering is aangesteld voor het verzorgen van de toeslagen.

Het aanvragen van de huurtoeslag 2014 is eenvoudig, dit kan door middel van uw digid bij de website van de belastingdienst, uiteraard kunt u op de website alles lezen over de voorwaarden waar u aan dient te voldoen bij een aanvraag en vind u alle hulp waar nodig om de aanvraag zo volledig mogelijk te verzenden.

De hoogte van de huursom dient tevens inclusief de servicekosten te zijn waar gebruik van gemaakt wordt dit kan onder andere zijn een gedeelde galerij (energiekosten) of een lift en verlichting van de hal waar u naar binnen komt indien u deze gezamelijk deelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here