Hoe kies je de juiste incassobureau

0
34
incassobureau

Je hebt een probleem met een achterstallige betaling als bedrijf die maar niet wordt opgevolgd. Wat kun je hier aan doen? Veel bedrijven schakelen dan een incassobureau in maar wat is nu een betrouwbare incassobureau?

De groei aan incassobureaus maken het moeilijk om de juiste te vinden die werkt volgens de plan van aanpak en voorwaarden waaraan een incassobureau moet voldoen. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van incassobureaus die helpen bij het kiezen met welk bureau een samenwerking aan te gaan.

Credit Controller

Teveel bedrijven hebben wel iemand die de financiële administratie doet maar te weinig daarvan hebben een Credit Controller. Dit is de aangewezen persoon binnen een organisatie om achterstallige betalingen te blijven volgen en dit op te nemen in de financiële administratie. Belangrijk is dat de Credit Controller goed in de gaten houdt of en wanneer er een incassobureau of deurwaarder wordt ingezet. Doordat deze persoon vaak ontbreekt is het een optie om zelf direct over te gaan naar een incassobureau inschakelen voor invordering.

Onderzoek

Door een benchmark te maken onder dit soort bureaus is het makkelijk te achterhalen in welke industrie of soorten bedrijven zijn veel ervaring hebben. Hierbij is dan goed om te vragen naar ervaringen van klanten van incassobureaus. hierdoor kan je snel weten of een bureau betrouwbaar is en werkt volgens de afspraken. Dit doe je ook om eventuele negatieve verhalen te vinden die de keuze sterker zullen beïnvloeden.

Vergunning

Alhoewel een incassobureau niet verplicht is om een vergunning te hebben is het wel zo verstandig om te kiezen voor een bureau dat staat ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso ondernemingen.

Werkwijze

Check de werkwijze van het incassobureau. Dit is vaak waar veel incassobureaus slecht in het nieuws komen te staan doordat hun werkmethode niet altijd volgens het boekje gaat. Vraag dus een voorbeeldcase aan ter inzage om te zien wat het gebruikte proces is van een bureau.

Kosten

Vraag naar een duidelijk kostenoverzicht en de kredietwaardigheid van het incassobureau. Je wilt duidelijk weten waar jouw kosten gaan liggen bij het uitbesteden van inningen aan zo’n bureau. Hierbij moet duidelijk zijn voor welke zaken je wel en niet hoeft te betalen. Je hoeft geen behandelkosten en incassoprovisie te betalen over geïncasseerde bedragen. Ook is het verstandig om te weten of dit bureau ook zelf in goede financiële gezondheid is en niet onnodig teveel aan kosten vraagt dan eigenlijk zou moeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here