Het vergelijken van autoverzekeringen

0
12
blog placeholder

Autoverzekeringen vergelijken is in veel gevallen de moeite waard. Het kan u qua geldbesparing tot een enkele honderd euro per jaar schelen en de nieuwe autoverzekering kan ook beter aansluiten bij uw wensen en behoeften met betrekking tot dekkingen.

Uit onderzoek van GfK is gebleken er verschillende manieren van vergelijken door mensen wordt gehanteerd. Een deel van de mensen vergelijkt twee of drie autoverzekeraars met elkaar en maakt dan een keuze. De overige deel neemt meer tijd voor het vergelijken van een autoverzekering waarbij er meerder verzekeraars naast elkaar worden gelegd.


Vergelijkers
Voor het vergelijken van een autoverzekering kunt u naar populaire gaan zoals Consumentenbond, Premie.nl en de Verzekeringssite. De vergelijking is kosteloos en waarna u de mogelijkheid hebt om direct een autoverzekering af te sluiten.
Veelal krijgen de vergelijkers een vaste vergoeding of een commissie voor elke autoverzekering die wordt afgesloten.

Bij de vergelijker To Compare die sinds 2013 actief is, is het mogelijk om de premies bij verzekeraars én bij alle vergelijkers te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag alle autoverzekering premies.

Waarom kunnen er verschillen zijn in autoverzekeringspremies?
Het kan voorkomen dat wanneer u een premie berekent via een vergelijker en via de website van een verzekeraar direct dat er een verschil optreedt. Dit kan ontstaan omdat er bij het invoeren van je kenteken bij een verzekeraar op de website en vergelijker. Vervolgens worden de gegevens van uw auto opgehaald. Hier kan het verschil optreden.

Verschillende verzekeraars en vergelijkers kunnen gebruikmaken diverse bestanden aangaande autogegevens. Hierdoor kan er verschil in data ontstaan, denkende aan de waarde van een auto die invloed heeft op de premieberekening. Dit kan een voorbeeld zijn waardoor er een premieverschil kan optreden.
Daarom is het belangrijk om de premie van de daadwerkelijke verzekeraar altijd na te checken op de website van de betreffende verzekeringsmaatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here