Het aanvragen van toeslagen bij de belastingdienst

0
17
blog placeholder

Via het internet gaat de aanvraag van toeslagen eenvoudig. U hebt een DigiD-code nodig voor het aanvragen via het internet. Per telefoon toeslag aanvragen is ook een mogelijkheid. Men kan per telefoon een aanvraag indienen bij de toeslagen afdeling van de Belastingdienst. De toeslag aanvraag schriftelijk te doen is tevens mogelijk. De volgende gegevens zijn nodig voor de aanvraag voor toeslag:
• de aanslag inkomstenbelasting
• uw jaaropgaaf
• uw loonstrookje
• de gegevens van uw eventuele toeslagpartner

Op toeslagen.nl kunt u om een testberekening te maken. U komt erachter op hoeveel zorg- of huurtoeslag men kunt rekenen door het maken van een testberekening.

Wat is zorgtoeslag?
De toeslag voor de zorg is een financiële compensatie voor in de kosten van een zorgverzekering. Het is in Nederland verplicht een verzekering te hebben voor de kosten van zorg bij een verzekeraar. Iedereen die geld betaalt voor een zorgverzekering komt in aanmerking voor zorgtoeslag. Het is hiernaast ook verplicht dat aan de aanvullende voorwaarden wordt voldaan. Het inkomen dat men geniet is een factor om het compensatiebedrag vast te stellen. Hoe lager het is, hoe hoger het compensatiebedrag zal uitvallen. Men kan beter geen bijdrage ontvangen als het jaarlijkse inkomen te veel is.

Wat is huurtoeslag?
Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van een huurwoning. Het is belangrijk dat men in een huurhuis woont voor het recht op huurtoeslag. De aanvrager moet hiernaast de 18-jarige leeftijd hebben bereikt, ingeschreven staan op het woonadres en de Nederlandse nationaliteit hebben of een geldige verblijfsvergunning. Het inkomen en het saldo van het spaargeld mag niet te veel zijn. Meerdere factoren zoals het inkomen bepalen de hoogte van de huurtoeslag. Als u aan deze voorwaarden voldoet heeft recht op de bijdrage in het huurgeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here