Goedkoopste zorgverzekering afsluiten 2015

0
6
blog placeholder

Als je dus veel zorg nodig bent is het moeilijk om de juiste zorgverzekering te kiezen. Er spelen een heleboel mee in de afweging, zoals de soorten zorg die vergoed worden en het eigen risico. Het standaard verplicht eigen risico was in 2014 al 350 euro (in 2013 was dit nog 220). Naar verwachting gaat het in 2015 opnieuw stijgen richting de 400 euro per persoon!

Ben je weinig of geen zorg nodig? Dan is het voor jou belangrijk dat je op zoek gaat naar de aller goedkoopste zorgverzekering. Je kunt gewoon kiezen voor een zorgpolis met de laagste premie (budget polis), immers maakt het voor jou toch niet veel uit wat er wel of niet vergoed wordt en of het eigen risico wat hoger is. Je kunt bij de meeste zorgverzekeringen kiezen voor een eigen risico tot ongeveer 750 euro en dat bespaart je enorm op je maandelijkse premie.

Goedkope zorgpremies in 2015?

De gemiddelde zorgpremie voor 2015 is nog niet bekend op dit moment. Meestal maken zorgaanbieders hun maandpremies bekend begin november. Het is op dit moment, op moment van schrijven, nog geheel onzeker wat er gaat gebeuren in 2015. Specialisten spreken al wel van een fikse verhoging van maar liefst 200 euro per jaar voor de basispremie. Maar dat is op dit moment natuurlijk nog koffiedik kijken. Niemand weet wat de zorgpremie in 2015 werkelijk gaat doen. Zet het in elk geval in je agenda zodat je het in november niet vergeet. Bovendien is het handig om aantekeningen te maken in je boekhoud software.

Zorgverzekering afsluiten online

Het is tegenwoordig erg makkelijk om je zorgverzekering direct online af te sluiten, of in de meeste gevallen, over te sluiten. Er zijn vele websites die je handige overzichten geven van de verschillende maandpremies en de overige belangrijke voorwaarden van de polissen. Zo hebben bij een website gevonden die de goedkoopste zorgverzekering van 2015 zal gaan checken. Hierdoor weet je gelijk bij welke verzekeringsmaatschappij jij je zorgverzekering af moet sluiten tegen die tijd!

Fysiotherapie bij je zorgverzekering

Door de stijgende zorgkosten worden aanvullende pakketten steeds duurder. Het is dan ook handig om deze aanvullende pakketten met elkaar te vergelijken. Als je bijvoorbeeld een zorgverzekering met fysiotherapie nodig hebt zal je zien dat de verschillen in kosten per zorgverzekeraar flink uiteen lopen. De ene zorgverzekeraar biedt namelijk bij een pakket met fysiotherapie nog meer extra’s aan zoals aanvullende vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en brillen of lenzen. Andere zorgverzekeraars bieden alleen fysiotherapie als extra pakket aan en deze zijn vaak voordeliger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here