Geld lenen

0
9
blog placeholder

De eerste ervaring met geld lenen

Als u voor het eerst geld gaat lenen is de eerste vraag al waar u een goedkope lening kunt afsluiten. Als u gaat zoeken in Google met de woorden “geld lenen”. Dan rollen de aanbieders over elkaar heen om uw aandacht te trekken. Veelal is de start van geld lenen onoverzichtelijk. Waar moet u op letten? Welke aanbieders zijn wel, en welke aanbieders zijn niet te vertrouwen? De eigen bank is bekend. Maar de eigen bank heeft ook hoge rentepercentages. Hoe lost u dit op?

De tips voor verantwoord geld lenen

Als u gaat geld lenen is de eerste en belangrijkste tip om, zodra u een voordelige aanbieder heeft gevonden een check te doen bij het AFM register. Is de bank of de tussenpersoon waar u terecht wilt wel bekend bij de AFM? Als de aanbieder niet bekend is bij de AFM raden wij u aan om geen geldlening bij deze partij af te sluiten. De kans dat u te maken heeft met een malafide aanbieder is dan namelijk behoorlijk groot.

Vraag altijd meerdere offertes aan

Om de aanbieders scherp te houden doet u er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen. Door meerdere offertes aan te vragen ziet u ook de verschillen tussen de diverse aanbieders. Banken en tussenpersonen zijn in veel gevallen namelijk vrij om voor duurdere kredietaanbieders te kiezen, ondanks het gegeven dat zij ook goedkoper aanbieders in huis hebben. Door aan te geven dat u bij meerdere aanbieders een krediet aanvraagt, is de kans groot dat de aanbieders u direct een voordelige aanbieding zullen geven. Geld lenen zal dan waarschijnlijk weer een stuk goedkoper geld lenen gaan worden.

Leen niet meer dan strikt noodzakelijk

Als u gaat geld lenen, zorgt u er dan voor dat u geen cent meer leent dan u nodig heeft. Geld lenen kost namelijk altijd geld. Meer geld lenen dan u eigenlijk nodig heeft is verleidelijk en lijkt voordelig. € 1.000,- meer lenen kost u maar € 10,- per maand meer.
Dit lijkt heel voordelig. De geleende € 1.000,- kost u echter met rente ongeveer € 1.300,- extra aan rente en aflossing gedurende de looptijd van het krediet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here