Geld besparen, waarom niet?

0
5
blog placeholder

Producten en diensten koppelen
Er zijn verschillende manieren om te besparen op de eerder genoemde producten door bijvoorbeeld te kijken of u bepaalde producten of diensten kan koppelen. Hierdoor kunt u meerdere producten onderbrengen in één contract. Denk bijvoorbeeld aan internet, televisie en bellen. Sommige consumenten hebben deze drie diensten gekoppeld en een alles-in-1- contract bij één aanbieder, wat vaak voordeliger uitpakt. Dit heeft vaak te maken met aangeboden kortingen. Aanbieders vinden het uiteraard fijn als u meerdere diensten afneemt. Tegelijkertijd kan het voor u een stuk overzichtelijker zijn om diensten te koppelen en onder één contract te hangen.

Overstappen 
Hoewel u nu misschien een mooie deal heeft gesloten, is het raadzaam om eens per jaar te kijken of u elders een betere aanbieding kan krijgen. Veel consumenten blijven vaak hangen bij één partij, niet per se uit loyaliteit naar een bepaald bedrijf, maar meer omdat men denkt dat het te veel moeite kost om over te stappen. Als u een eigen huishouden hebt, weet u dat energie een aardige kostenpost kan zijn. Vooral bij de woorden energie en energie overstappen denken mensen vaak erg ingewikkeld. Gelukkig maken verschillende websites het tegenwoordig makkelijk voor consumenten om te vergelijken en over te stappen. Er zijn vergelijkers die gespecialiseerd zijn in bepaalde producten, maar ook partijen die meerdere producten vergelijken. Bij grote vergelijkingswebsites kunt u vaak meerdere producten zoals verzekeringen, alles-in-1-pakketten en energie vergelijken.

Bekijk dus eens uw huidige contracten en vergelijk prijzen van verschillende partijen om te kijken of een overstap voor u voordelig kan uitpakken. Het beste is uiteraard om elk jaar over te stappen of in ieder geval te vergelijken. U hoeft dit uiteraard niet te doen, maar het is wel zeer aan te raden om eens n de zoveel tijd uw contracten te bekijken. Overstappen kan u soms wel honderden euro’s besparen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here