Geen mogelijkheid tot aanschaf zakelijke auto? Overweeg zakelijke autolease!

0
25
blog placeholder

Een auto kopen is niet altijd even betaalbaar, zeker niet wanneer u een nieuwe auto wilt die uw bedrijf goed representeert. Er is een eenvoudige oplossing, namelijk autolease en dan met name het zakelijk auto leasen. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft leasevormen, maar in dit artikel zetten we de algemene voordelen van zakelijke autolease tegenover het kopen van een zakelijke auto.

Verschil lease en koop

Wanneer u overweegt een auto te leasen dan zijn er diverse varianten. De meest voorkomende leasevormen zijn operational lease en financial lease. Bij financial lease gaat u een akkoord aan met de leasemaatschappij waarin u gedurende een bepaalde looptijd een vast bedrag per maand betaald voor het gebruik van de auto. Aan het einde van de looptijd bent u pas wettelijk eigenaar van de auto.

Met operational lease kunt u een soortgelijk patroon verwachten, maar wordt u geen wettelijk eigenaar van de auto. U huurt de auto als het ware van de leasemaatschappij waardoor u de auto ook op uw balans kunt zetten. Dit brengt wat fiscale voordelen met zich mee. Bij beide varianten hoeft u geen initiele investering te doen, u komt een maandelijks termijn overeen gedurende een vooraf overeengekomen looptijd.

Bij koop wordt u wettelijke eigenaar, maar dient u het geld vooraf te hebben of middels een autolening aan te schaffen. Dit is financieel gezien niet rendabel en zou zakelijke autolease een logischere optie zijn.

Voordelen lease tenopzichte koop

We hebben hierboven al even een aantal verschillen opgenoemd die eveneens als voordelen gepresenteerd zouden kunnen worden. Hieronder zetten we nog even een aantal voordelen op een rijtje:

  • Met zakelijk auto leasen hoeft u géén initiele investering te doen;
  • Afhankelijk van de leasevorm wordt u de auto tijdens of na de looptijd wettelijk eigenaar;
  • U kunt in een prachtige, nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here