Energie Vergelijken in België

0
3
blog placeholder

De Vlaamse energie markt kent verschillende energieleveranciers zoals Essent, Eni, Belpower en de wat minder bekende partijen zoals bijvoorbeeld Energie 2030 of Watz. Iedere aanbieder heeft verschillende tarieven zoals dag- en nachttarieven, heeft diverse pakketten zoals Groene Energie en vaak zijn de tarieven ook nog eens verschillende per postcodegebied in België  en dit alles maakt het erg moeilijk voor de consument om tarieven van energieleveranciers te vergelijken.

Gelukkig zijn er sinds kort verschillende Belgische websites waar je gemakkelijk elektriciteit, gas of energie kunt vergelijken in enkele simpele stappen en zo direct ziet welke energieleveranciers de goedkoopste zijn voor jouw verbruik of in jou postcodegebied.

Je start de vergelijking met het invoeren van je postcode omdat afhankelijk van je postcode de gemeentelijke belastingen en transportkosten voor de energie berekend worden, hierna voer je je verbruik in KWH tijdens het dag en nachttarief in, weet je dit niet dan kun je gemiddeldes per gebruiken welke specifiek zijn voor de samenstelling van jouw gezin. Nadat je deze gegevens hebt ingevoerd kun je aangeven wat je huidige energieleveranciers is, of je een voorkeur hebt voor bijvoorbeeld groene energie en of dat je alleen gas, elektriciteit of beide wilt vergelijken met deze vergelijkingstool.

Na een druk op de knop zie je direct een overzicht met welke aanbieders de goedkoopste energie aanbieden en kun je direct overstappen van leverancier door direct de website van de energieleverancier te bezoeken, je gegevens in te voeren en zei regelen de rest… Je hoeft zelf dus geen overstap formulieren etcetera in te voeren, alles wordt voor je geregeld door je nieuwe energieleverancier.

Zo zie je dat je in enkele stappen energieleveranciers in Vlaanderen kunt vergelijken en hiermee vele honderden Euro’s op jaarbasis kunt besparen op je energierekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here