Eindelijk weten wat je overhoudt na je ontslag

blog placeholder

 


Inkomensrisicoscan

Bewustwording creëren
De rekenhulp geeft inzicht in de terugval in inkomen. Hierdoor wordt de situatie van de mensen duidelijk weergegeven en is de kans groot dat actie wordt ondernomen om deze situatie te voorkomen. BNP Paribas Cardif wil als marktleider op het gebied van de Hypotheek Opvang Polis, met het ontwikkelen van deze rekenhulp een bijdrage leveren aan de bewustwording bij Nederlanders. Wij zien het als onze taak om bewustwording bij mensen te creëren.


Niet goed op de hoogte
Het inzicht in de financiële positie is nodig omdat Nederlanders niet goed op de hoogte zijn van de regels rondom de WW-uitkering en de hoogte van een uitkering als zij hun baan verliezen. Dat maakte UWV eind 2013 bekend. Van alle respondenten uit het UWV-onderzoek gaf 37 procent aan geen idee te hebben van de hoogte van de uitkering en maakte 11 procent een te hoge of te lage inschatting. Meer dan 80 procent kent zelfs de maximale duur van de WW-uitkering niet (38 maanden). Het is voor Nederlanders nodig om goed voorbereid te zijn op de financiële gevolgen van werkloosheid.


Beter inzicht in persoonlijke situatie
Met de inkomensrisicoscan van BNP Paribas Cardif is het mogelijk om een eigen huishoudboekje in te vullen met inkomsten en uitgaven. Hierdoor krijgt men een uitgebreid beeld van de persoonlijke situatie en inkomstenterugval. Na het berekenen is het mogelijk om een rapport te downloaden met daarin de persoonlijke berekeningen en grafieken.

Kort samengevat
Met de inkomensrisicoscan kunt u:

  • Bekijken wat de impact van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid is
  • Binnen 5 minuten een persoonlijk rapport ontvangen over uw situatie
  • Goed voorbereid op gesprek bij uw adviseur aankomen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here