Een spaarrekening afsluiten blijft interessant

0
9
blog placeholder

Lage spaarrente op spaarrekeningen

Het is een feit dat de spaarrente tegenwoordig alles behalve hoge toppen scheert, in tegendeel. Wilt u nog een beetje opbrengst hebben van uw spaargeld, dan bent u haast genoodzaakt om te kiezen voor een online spaarrekening en daar zit uiteraard lang niet iedereen op te wachten. Veel spaarders willen nog steeds gewoon naar de bank in de buurt kunnen stappen om daar hun spaargeld af te halen of juist op hun rekening te plaatsen. Bij een gewone spaarrekening kan dat, maar bij een online spaarrekening is dat uiteraard niet mogelijk. Daar tegenover staat wel dat u het volledige beheer heeft over uw spaarrekening en u deze eenvoudig van thuis uit kunt regelen. Wanneer u toch ene zo hoog mogelijke spaarrente wil bekomen wordt het dus zeker en vast aangeraden om ook eens te kijken naar de rentes op de online spaarrekeningen. Let wel, de rente die door een spaarbank wordt geboden gaat ook vaak samen met de rating van de bank. Hoe lager de rating des te meer rente er doorgaans op het spaargeld wordt geboden. Dat geldt overigens ook voor de gewone spaarrekeningen.
 

Veilige manier van geld sparen

De spaarrekening mag tegenwoordig dan wel een zeer beperkte opbrengst bieden, het is wel nog steeds ruimschoots de veiligste manier van geld sparen op de financiële markt. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijke alternatieven voor de spaarrekening, maar die mogelijkheden vereisen vaak dat u, uw spaargeld voor lange tijd vastzet, iets wat lang niet voor iedereen mogelijk is. Daarnaast kenmerken deze mogelijkheden om geld te sparen zich eveneens door een zeker risico. Met andere woorden, de kans bestaat dat u het door u ingelegde spaargeld vroeg of laat kwijt bent en dat is eigenlijk niet het geval bij de spaarrekening. Ondanks de lage spaarrente kiezen de meeste spaarders er dan ook nog steeds voor om toch maar een spaarrekening af te sluiten en dat doen ze vooral omwille van de zekerheid die dit financieel product biedt. Echt veilig geld sparen is ook vandaag de dag immers alleen nog maar mogelijk met de (online) spaarrekening.
 

Spaargeld, een zekerheid in moeilijke tijden

 
Vooral in economisch moeilijke tijden staan spaarders doorgaans niet te springen om hun geld uit te geven. Het “oppotten” van spaargeld op een spaarrekening is voor hun dan ook de eerste keuze. Feit is dat hierdoor de spaarrekening in deze tijd aan populariteit wint in plaats van af te nemen. De lage spaarrente wordt voor lief genomen, want er wordt toch een bepaalde opbrengst gegarandeerd en dat zonder het risico op verlies van het opgespaarde kapitaal. Deze beide factoren zorgen er voor dat de spaarrekening ook de komende jaren ongetwijfeld nog verder aan populariteit zal winnen, in het bijzonder wanneer de huidige slechte economische omstandigheden blijven aanhouden. Het mag duidelijk zijn, ook vandaag de dag is een spaarrekening dus nog steeds best interessant te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here