Een lening aanvragen.

0
18
blog placeholder

Is het echt nodig een lening aan te vragen?

Is het aanvragen van een lening nodig om het doel te realiseren? Een impuls inkoop kan jaren druk  leggen op uw financiële situatie.

Is het mogelijk voor uw leendoel te sparen?

Is het mogelijk de lening uit te stellen om zo eerst te kunnen sparen voor uw leendoel? Het lenen van geld kost ook extra geld en bij sparen kunt u gedurende de spaar periode ook rendement op uw spaarrekening realiseren. Dus bij van te voren sparen snijdt het mes aan 2 kanten. Er zijn uiteraard gevallen waarbij dit niet mogelijk is.

Wat is het rentepercentage?

Bekijk van tevoren de rentepercentages. Iedere kredietverstrekker heeft zo zijn eigen rentepercentages waar zij mee werken. De rentepercentages zijn bij kredietverstrekkers terug te vinden. Kredietverstrekkers zijn verplicht de effectieve rentepercentages en de voorwaarden op voorhand duidelijk inzichtelijk te hebben.

Kredietverstrekkers zijn ook  verplicht een overzicht van hun rentepercentages en voorwaarden  beschikbaar te stellen. De verschillende rentes zijn veelal afhankelijk van het leenproduct. Enkel bekende leenproducten zijn een doorlopende krediet en een persoonlijke lening. Wat ook invloed heeft is het feit of het een blanco krediet(geen borgstelling) is. In hoofdlijnen komt het er op neer dat hoe groter het risico voor de bank is, hoe hoger zal de gevraagde rente zal zijn.

Ook zijn  rentepercentages afhankelijk van de kredietlimiet. Een hoger krediet(limiet) zal over het algemeen een lagere rentevergoeding hebben, een lager krediet(limiet) zal een hogere rentevergoeding hebben.
Uit de praktijk blijkt dat postorderbedrijven en klantenkaarten vaak de hoogte rentevergoedingen vragen. Wettelijk is vastgelegd dat de maximale rentevergoeding 15 procent per jaar is.

Heeft u op dit moment een lening via een klantenkaart of postorderbedrijf dan is het zeker een idee om te kijken of laten bekijken door uw adviseur of deze leningen niet beter in een nieuwe voordeligere lening overgesloten kunnen worden zodat u veel geld bespaart. Heeft u meerdere kleine leningen met lage kredietlimieten, ook dan kan een nieuwe lening voordeliger zijn en veel geld besparen.

Denkt u bij uzelf ik ga een lening afsluiten en afsluiten dan is er ook de mogelijkheid advies in te winnen bij een intermediair. Zij houden zich dagelijks bezig met leningen en kunnen u van de benodigde informatie voorzien. Tegenwoordig werken zij met netto producten wordt er een adviesfee gavraagd. Bij een goed advies is dit zeker de moeite waard.

U kunt ook rechtstreek naar kredietverstrekkers gaan en deze vergelijken.

Enkele tips:

•    Vraag meerder offertes bij meerder partijen aan
•    Is er sprake van een actierente of is deze blijven gelijk gedurende de leenperiode ?
•    Betaald u alleen rente of wordt er ook maandelijks afgelost?
•    Wat is de looptijd van de lening?
•    Kan er tussentijds geld opgenomen worden?
•    Wat is de totale vergoeding voor de lening?
•    Heeft de kredietaanbieder een AFM vergunning?
•    Wat zijn de voorwaarden: overlijdensrisicoverzekering, vervroegde, etc.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here