Doorlopend krediet afsluiten

0
9
blog placeholder

Wilt u een doorlopend krediet afsluiten, of bent u benieuwd naar de voordelen van deze leenvorm? U kiest voor een flexibele manier van geld lenen, die vooral goed geschikt is voor situaties waarin u de kosten de komende periode lastig in kunt schatten. U heeft wat extra geld achter de hand en u betaalt alleen rente over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Vergelijk het doorlopend krediet onder andere met de persoonlijke lening die u af kunt sluiten.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet loopt langere tijd door en zorgt ervoor dat u wat krediet op kunt nemen, bijvoorbeeld bij een bank of een andere geldverstrekker. Wist u dat u veel van de mensen een doorlopende lening hebben zonder dat ze het weten? Indien u rood mag staan op uw betaalrekening bij de bank is dat in principe een doorlopend krediet. U betaalt de rente pas wanneer u geld opneemt, maar het is van belang om er rekening mee te houden dat het een zeer gebruikelijke vorm van lenen is. Houd er rekening mee dat een op zichzelf staand doorlopend krediet vaak voordeliger is dan het rood staan bij de bank.

Wat kost een doorlopend krediet?

De kosten van een doorlopend krediet hangen onder andere sterk af van de rente die u betaalt. Daarnaast betaalt u alleen rente over het bedrag dat u opneemt, waardoor u de kosten zelf goed in de hand kunt houden. Kies bovendien een looptijd die ervoor zorgt dat u de rente altijd netjes kunt blijven betalen, bijvoorbeeld omdat u de komende jaren zeker bent van voldoende inkomen. Stijgt de rente op uw lening? Dan is het verstandig om wat minder op te nemen binnen uw doorlopend krediet, om de kosten te drukken.

Waarvoor is het doorlopend krediet geschikt?

Het doorlopend krediet zorgt ervoor dat u de komende tijd wat meer geld tot uw beschikking heeft, zonder dat uw inkomen toe hoeft te nemen of u daarvoor heeft moeten sparen. U spreekt met de bank een bedrag af dat u maximaal op mag nemen, bijvoorbeeld €25.000. Vervolgens mag u tijdens de looptijd bedragen opnemen tot dit maximum, waardoor u de kosten kunt voldoen waar u mee te maken krijgt. U mag bedragen die u reeds heeft afgelost weer opnieuw opnemen, waardoor u bij het doorlopend krediet zelf dient te zorgen voor de discipline om alles uiteindelijk netjes af te lossen.

Alternatief voor het doorlopend krediet

Bent u benieuwd of het doorlopend krediet goed geschikt is en wilt u ook eens kijken naar de alternatieven die er beschikbaar zijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar een persoonlijke lening, aangezien dit binnen het consumptief krediet de meest belangrijke tegenhanger is. Een doorlopend krediet staat bekend om de flexibiliteit en natuurlijk de variabele rente, terwijl bij een persoonlijke lening alles juist vooraf vast komt te staan. Ga na of het doorlopend krediet in uw geval de beste keuze is, om vervolgens met de bank in gesprek te gaan over het bedrag dat u graag wilt lenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here