De minilening

0
7
blog placeholder

De minilening is een bekende vorm van geld lenen. Maar is een minilening wel zo interessant? Zijn de kosten bijvoorbeeld erg hoog? Of is het een hoop gedoe om een minilening af te sluiten? We willen u graag meer vertellen over de minilening.

De minilening

Een minilening is bekend geworden omdat het mogelijk was om gratis geld te lenen. Het enige wat ervoor nodig was was een persoonlijke garant stelling. Echter zijn vrijwel al die partijen gestopt omdat ze niet aan de regelreving kon of wilde voldoen. Hierdoor zijn de prijzen van minileningen alleen maar toegenomen, omdat er strengere regels zijn en veel minder comcurrentie. Op dit moment zijn er eigenlijk nog maar 2 aanbieders, Ferratum en Minilening. Bij Ferratum heeft u een garantie stelling nodig. Dit kan persoonlijk zijn, een bekende staat dan voor uw in en is min of meer verantwoordelijk ervoor maar het kan ook afgekocht worden. Dit wordt door een extern bedrijf geregeld en brengt veel kosten met zich mee. Bij Minilening is geen garantiestelling nodig maar wordt er wel een kredietcheck gedaan. Hier betaald u altijd een vrij hoge rente en brengt het ook kosten met zich mee.

De voordelen van een minilening

De voordelen van een minilening zijn onderandere dat het een makkelijke manier is om aan geld te komen voor een korte periode, bijvoorbeeld als uw salaris verlaat is of om een onverwachte tegenvaller mee op te vangen, bijvoorbeeld wasmachine is kapot etc. Het laatste voordeel van een minilening is dat het volledig online af te sluiten is.

De nadelen van een minilening

Het grootste nadeel is toch wel dat er veel kosten aanzitten. In het eerste opzicht valt het allemaal mee maar vaak is het goedkoper om gewoon rood te staan op uw rekening. Aangezien bijvoorbeeld als u bij minilening 100 euro leent er al geld vanaf gaat om verzekeringen te betalen en dan ook nog eens 7,9% debet rente, terwijl de meeste particulieren debet rentes bij banken rond de 8% is. Hierdoor is het dus interessanter om rood te staan. Bij Ferratum zou het eventueel wel interessant zijn, maar dan dient u iemand te kennen die garant voor u wilt staan. Als u zelf die garant stelling koopt is het net zoals bij Minilening goekdoper om rood te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here