Buitenlandse webwinkels: omzetbelasting afdragen.

0
7
blog placeholder

Als u een pakket met een waarde boven de €22,- uit een land buiten de europese bestelt, krijgt u te maken met omzetbelasting. Deze belasting wordt door de douane geheven. Omzetbelasting is ooit ingevoerd omdat het zelf importeren van goederen uit het buitenland nadelige gevolgen voor Nederland heeft. Om de Nederlandse markt te beschermen tegen goedkope(re) importproducten betaalt iedere particulier BTW over de douanewaarde. Lees hieronder meer over de douanewaarde.

U kunt zelf berekenen hoeveel kosten u moet afdragen aan de douane. Dit kan soms een ingewikkelde berekening zijn. Op Invoerkosten.nl hoeft u alleen de bedragen in te voeren en de site rekent uit hoeveel kosten u aan de douane moet afdragen. Het bedrag wordt tevensautomatisch van dollar naar euro omgerekend. Deze handige online rekenmachine rekent ook alle andere kosten uit die eventueel in rekening gebracht worden.

BTW-tarief

Omzetbelasting is een ander woord voor BTW. Er is een hoog en een laag BTW tarief. Het lage BTW tarief is 6% en sinds eind 2012 is het hoge BTW tarief 21%. De regels voor het BTW tarief dat gebruikt moet worden, zijn hetzelfde als in een normale winkel. Over de meeste goederen wordt 21% BTW geheven, maar over enkele goederen wordt 6% BTW geheven. Over het algemeen kun je onderscheid maken tussen luxeproducten en producten die je nodg hebt om in leven te blijven. Denk bij de laatste categorie aan voedsel, water en geneesmiddelen. De meeste mensen bestellen alleen luxeproducten in het buitenland, daarom zal er standaard van 21% BTW (omzetbelasting) uitgegaan worden.

Douanewaarde

Omzetbelasting wordt geheven over de douanewaarde van een product, maar wat is de douanewaarde eigenlijk? De douanewaarde van een product is de prijs van het product zelf, de verzendkosten tot de plaats van bestemming en eventueel overige kosten zoals verzekeringskosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here