Binaire opties ondanks hoge risico’s steeds populairder

0
14
blog placeholder

Binnen de beleggingswereld neemt de handel in binaire opties steeds meer toe. Deze vorm van optie beleggen is zeer risicovol en kan leiden tot het verliezen van de totale inleg per optie. Dit weerhoudt beleggers er echter niet van om massaal over te stappen naar deze nieuwe vorm van beleggen.

Bij binaire opties voorspelt de belegger of de koers gaat dalen of stijgen binnen een bepaalde tijd. Het antwoord kan goed of fout zijn en hiermee kan de belegger een premie verdienen. Is het antwoord fout dan verliest de belegger zijn totale inleg. Echter als de belegger het antwoord juist voorspelt dan ontvangt deze een forse premie. Deze premie is dusdanig hoger dan bij andere beleggingsproducten dat het een grote aantrekkingskracht op, vooral jonge, beleggers heeft.

De binaire optiemarkt heeft zich de laatste jaren behoorlijk uitgebreid waarbij men deze vorm van beleggen kan doen in combinatie met paaropties. Hierbij belegt de belegger in een binaire optie die twee instrumenten vertegenwoordigd. Hiermee kan de belegger kiezen welk instrument beter zal presteren tegen een ander instrument.

Deze steeds uitgebreidere mogelijkheden worden door beleggers als extra kansen gezien om nog beter op de markt in te spelen en hiermee de hoge winsten te behalen.

Omdat binaire opties kinderlijk eenvoudige instrumenten zijn trekt het ook veel onervaren beleggers, hier schuilt een gevaar in. Deze kunnen niet goed op de hoogte zijn van de enorme risico’s die deze vorm van handelen met zich meebrengt. Vaak vallen binaire optiesbrokers buiten het reguleren door de autoriteiten als de FSA en AFM. Hierdoor kan het voorkomen dat beleggers niet goed weten welke risico’s zij nemen.

Echter kunnen binaire opties goed gebruikt worden voor het hedgen van andere beleggingen en zijn hiermee een zeer waardevolle toevoeging aan de bestaande financiële producten mits men er goed voorbereid mee aan de slag gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here