Banksparen

0
17
blog placeholder

Banksparen is een fenomeen wat de laatste jaren aan het opkomen is. Maar veel mensen kennen het begrip helemaal niet nog niet. Zeker de mensen voor wie het nu van belang is. In dit artikel proberen wij u op een korte manier uit te leggen wat banksparen is. Wilt u meer informatie hebben over banksparen dan kunt u dit vinden op onze website over banksparen.

Wat is banksparen.
Banksparen is een aparte manier van sparen en is vergelijkbaar met een normale spaarrekening. In beide gevallen stort je het geld op een rekening en wordt dat bedrag gespaard. Er is alleen wel een significant verschil met een normale spaarrekening. Een bankspaarrekening is een spaarrekening die geblokkeerd is. Het gespaarde bedrag kan niet zomaar opgenomen worden. Het bedrag kan alleen opgenomen worden voor speciale zaken met betrekking tot pensioen, de eigen woning of de uitvaart. Het is dus niet mogelijk om met je spaargeld een televisie te kopen of om op vakantie te gaan.

Banksparen en pensioen
Banksparen is ideaal om te gebruiken voor het pensioen. Als er namelijk een pensioentekort is dan kunnen de premies worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Dit kan alleen wanneer er gekozen is voor pensioen banksparen. Welke hoeveelheid hangt uiteraard geheel af van de hoogte van het tekort aan pensioen en de inkomstenbelasting. Banksparen lijkt veel op lijfrente. Het grote verschil is dat banksparen bij een bank gebeurt en lijfrente bij een verzekeraar.

Waar kan je banksparen aanvragen?
Banksparen kan, zoals de naam het al zegt, aangevraagd worden bij een bank. Dit in tegenstelling tot lijfrente die afgesloten wordt bij een verzekeraar. In Nederland kan je banksparen aanvragen bij de ABN Amro, ING, Rabobank of SNS Bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here