Autofinancieringen vergelijken

blog placeholder

Hoe doe je dat eigenlijk, een auto financiering afsluiten tegen een lage rente? Aantrekkelijk een auto financieren bij een lokale ABN-AMRO en Rabobank klinkt aardig, maar deze banken lenen alleen tegen zeer hoge rente tarieven. Voor het vinden van de meest gunstige krediet voorwaarden zal je verder moeten kijken als een bezoekje aan de plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank. De meeste krediet verleners komen ze meestal met lok tarieven. De eerste periode ziet er goed uit, bijvoorbeeld de eerste vier maanden een minimale rente betalen. Echter let op na de voordelige eerste periode gaat het helaas vaak anders. Een groot aantal krediet verstrekkende ondernemingen die een financiering offreren voor een tweedehands auto rekenen na de interessante begin termijnen tot wel 15% rente per kalender jaar over de financiering van de auto.

Het is dan ook absoluut aan te raden om bij diverse financiële vergelijk websites een berekening op te vragen voor een auto financiering. Bemiddelaars van kredieten die een goed en transparant product hebben, hebben hier mee geen bezwaren. Neem de diverse aanbiedingen naast elkaar en vergelijk ze nauwkeurig, zowel de procentuele vergoeding die je gaat betalen als de looptijd van de aanbieding.
Een tweedehands auto aanschaffen op basis van een rente dragend krediet neemt toch een aantal gevaren met zich mee. Het zal je maar overkomen dat je tweedehands Honda Accord met verlies verkocht moet worden op driekwart van de krediet periode. Kijk daarom altijd naar de duur van de leen periode als de economische levensverwachting van de auto en sluit desnoods een aanvullende verzekering af.

Dex & Anne uit Rhenen hebben een tweedehands Audi A-1 met bouwjaar aug. 2010, met amper honderdzevenendertigduizend kilometer op de klok en twaalf maanden Bovag garantie gekocht. Dit in combinatie met een “aantrekkelijke” persoonlijke lening bij de plaatselijke Rabobank. De eerste twaalf maanden betaalden ze slechts 0,% rente en hoefden ze nog niet af te lossen. Wat ze helaas niet gelezen hadden was dat na de eerste periode van aantrekkelijk lenen, nu de tijd van 13,8% rente per jaar van start ging en met twee naar de HBO gaande jonge dames, was deze “gunstige” financiering een zware tegenvaller.

Meike(31) Woensdrecht
De online persoonlijk krediet voor een auto is elke zondag gratis de grote inkopen doen, zoveel scheelt dat met de ABN-AMRO bank.
Evi(52) Leusden
Auto rijden is al duur genoeg, daarom zijn voor ons belangrijk de lage maand kosten en dankzij een online krediet is dat mogelijk geworden en rijden we nu met plezier onze mooie Chrysler.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here