Alle aanpassingen voor leasen in 2014

0
7
blog placeholder

Vorig jaar stond het autorijden vooral in het teken van zuinigheid en zo duurzaam mogelijk rijden. De positieve tekenen hiervan waren de vermindering van de uitstoot van CO2 en een groter gedeelte van lease auto’s die binnen de laagste bijtellingscategorie vallen; zo’n 60 procent valt nu tussen de 0 en 14%. Dit jaar is dit helaas omgeslagen naar het verzwaren van de lasten. Lees hieronder enkele wijzigingen met betrekking tot het lease rijden.

Stijgende prijzen voor auto’s

Een van de eerste pijnpunten is de gestegen consumentenprijs. Dit is ten gevolge van verschillende maatregelen zoals de nieuwe verdeling van de categorieën van bijtelling. Ook het BPM bedrag, dat is de belasting voor de aanschaf, is aangepast voor de beheerders van het wagenpark. Zo’n 75% van de auto’s zal dus duurder worden voor de consument, namelijk zo’n duizend euro. Daar tegenover staat de verlaging van de prijs voor het andere kwart van de auto’s. Deze verlaging zal een kleine 500 euro zijn. Door deze verandering met betrekking tot het leasen van auto’s, zullen de salarisadministratie en hr administratie goed moeten opletten bij hun werkzaamheden.

Vervallen van vrijstelling

In dit nieuwe jaar is de vrijstelling van MRB (motor rijtuigen belasting) niet meer geldig. Door deze wijziging wordt het voor de rijder niet heel aantrekkelijk gemaakt om groen en zuinig te gaan rijden, aangezien het niks oplevert in financieel opzicht. Alleen bij elektrische auto’s kan de consument nog vrijgesteld worden, indien de uitstoot minder dan vijftig gram is per gereden kilometer.

Wijzigingen voor volgend jaar

Vanaf 2015 zullen ook de bedragen en limieten van uitstoot voor benzine en diesel niet meer verschillen. In het rapport van de Rijksoverheid (‘Wijzigingen in belastingheffing 2014’) zijn deze tarieven en limieten terug te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here